РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _29.10._ 2013 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Левченски районен съд в съдебно заседание на _двадесет и девети октомври_ две хиляди и тринадесета година в състав:

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _Р.П._ и в присъствието на прокурора _Цветомир Папурков_, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.а.х.д. №_428_ по описа на съда за 2013г., за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

          ОСВОБОЖДАВА К.П. ***, ЕГН**********, от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.354а, ал.5 във вр. с ал.3, т.1 от НК за това, че на неустановен ден в периода от 01.01.2013г. до 06.06.2013г., без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества, които съгласно Приложение №1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите са в списъка на Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина, както следва: коноп /марихуана/ с общо тегло 1,437 грама с процентно съдържание на активно действащо вещество - тетрахидроканабинол – 2,1% на стойност 8.62 лв., като деянието представлява маловажен случай.

          НАЛАГА на основание чл.78а от НК на К.П. ***,ЕГН********** административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ТРИСТА ЛЕВА.

          ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказателства: 1,437 грама коноп /марихуана/, от които 0.200гр. употребено количество за изследване, остатък от 1.237 гр., изпратени в Централно митническо управление, Отдел „МРР-НОП”, които след влизане в сила на решението да бъдат унищожени.

          ОСЪЖДА К.П. със снета по – горе самоличност да заплати на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 39.27 лв. по сметка IBAN: ***; BIC: *** – ***.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: