П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   03.07.  2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    трети юли  през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора     като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.ч.х.д. №  508  по описа за 2012 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Х.Х., ***, ЕГН ********** за НЕВИНЕН в това, че на 21.03.2012 г., в *, в качеството си на длъжностно лице – *, в кабинет на * е наклеветил тъжителя М.Х., като е разгласил позорни обстоятелства по отношение на него, изразяващи се в манипулиране на досъдебно производство №* по описа на РУП – *, чрез разпечатване на протоколи за разпит на свидетели и на експертиза, като е вмъкнал същите в досъдебното производство след неговото приключване, спиране и възобновяване и последното е повлияло негативно на работата му в ОД на МВР – *, РУП – * и РУП – *, поради което на основание чл.304, предл. последно от НПК го ОПРАВДАВА по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.148, ал.1, т.4, във вр. с чл.147, ал.1 от НК.

          На основание чл.307 от НПК ОТХВЪРЛЯ предявения граждански иск от М.Х. ***, с ЕГН **********, срещу подсъдимия Х.Х.,***, с ЕГН **********, за сумата от 10 000 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от престъплението, и се отразяват неблагоприятно върху професионалната работа, както и в професионалното израстване, като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

          На основание чл.190, ал.1 от НПК ОСЪЖДА тъжителя М.Х. да заплати на подсъдимия Х.Х., със снета по делото самоличност, направените деловодни разноски в размер на 650 лв., представляващи заплатено адвокатско възнаграждение.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: