П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _16.05._ 2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _шестнадесети май_ през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _Р.П._, в присъствието на прокурора   , като разгледа докладваното от съдия Маволова н.ч.х.д. №_56_по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия Е.М., ***, ЕГН **********, за НЕВИНЕН в това, че на 15.07.2012г., около 10.30ч. в с.Обнова, обл.Плевен, пред дом на ***, по повод възникнал спор за хванала се котка в капан в двора на дома му, да е причинил на С.А. ***, ЕГН **********, лека телесна повреда, довела до причиняване на болка, поради което и на основание чл.304, предложение 1 от НПК го ОПРАВДАВА по повдигнатото му с тъжбата обвинение за престъпление по чл.130, ал.2 от НК.

ОТХВЪРЛЯ предявения от тъжителя С.А. ***, ЕГН **********, граждански иск с правно основание чл.52 от ЗЗД, срещу подсъдимия Е.М. ***, ЕГН **********, за сумата от 700 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 15.07.2012г. до окончателното изплащане на сумата, като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

            На основание чл.190, ал.1 от НПК ОСЪЖДА тъжителя С.А. ***, ЕГН **********, да заплати направените от подсъдимия Е.М. деловодни разноски в размер на 600 лв., представляващи заплатено адвокатско възнаграждение.

            ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: