П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _18.06._ 2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на  осемнадесети юни_ през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                              ЧЛЕНОВЕ: 1. Т.П.

                                                    2. А.М.

 

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Диана Мицканова, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. № 244 по описа на съда за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия З.Н.: ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че за времето от началото на м. април 2013г. до 26.04.2013, в *, в дом на ***, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества:

- растителна маса от растението наркотичен коноп, известно като марихуана с общо тегло 6.954 грама и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол 2.4%-2.5%, на стойност 41.72 лв., което представлява вещество, включено в Приложение №1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите - „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, като случаят е маловажен,  поради което и на основание чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1, във вр. с чл. 54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

Признава подсъдимия З.Н. със снета самоличност за НЕВИНЕН по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК, поради което го ОПРАВДАВА.

На основание чл. 189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА З.Н. със снета самоличност ДА ЗАПЛАТИ направените по бързо производство разноски в размер на 67.48 лв..

Вещественото доказателство - марихуана с общо тегло 6.954 грама, на основание чл.354а, ал.6 от НК се ОТНЕМА в полза на държавата, като ПОСТАНОВЯВА след влизане в сила на присъдата да бъде унищожена.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                   2.