П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _24.10._ 2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _двадесет и четвърти октомври_ през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ: 1. А.И.

                                                        2. М.Н.

 

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_316_ по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия И.И., ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 27.05.2013г. в с.Аспарухово, общ.Левски, от частен дом, намиращ се на *, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, отнел чужди движими вещи – 1 бр. преносим компютър марка „Леново”, модел * на стойност 1200.00 лв. и 1 бр. мобилен телефон марка „Ейпъл” модел * с поставена СИМ карта на стойност 710.00 лв. - всичко на обща стойност 1910.00 лв., от владението и собственост на А. ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.194, ал.1 във вр. с чл.63, ал.1, т.3, във вр. с чл. 55, ал.1,т.2, б.”б” от НК го ОСЪЖДА на наказание обществено порицание, което да бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата по радиоуредбата в *.

ОСЪЖДА на основание чл. 189, ал.3 от НПК подсъдимия И.И. да заплати направените на досъдебното производство разноски в размер на 45 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                             2.