П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   16.10. 2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на шестнадесети октомври през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Н.

                                                                                              А.И.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №334 по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия А.П., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 29.06.2013 г., около 02.50 ч., в ***, от питейно заведение ЕТ „Х.”, собственост на М.М. ***, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - стъклопакет на алуминиева дограма, отнел чужди движими вещи – сумата от 60 лв. от владението на М., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първата инстанция, причинените имуществени вреди в резултат на деянието са възстановени на представителя на ощетения търговец, поради което и на основание чл.197, т.3, във вр. с чл.195, ал.1, т.3, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.3, във вр. с чл.78а, ал.6 от НК, във вр. с чл.305, ал.5 от НПК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

          На основание чл.78а от НК НАЛАГА на подсъдимия А.П. със снета по делото самоличност административно наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, което да бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата по местното радио.

ПРИЗНАВА подсъдимия А.П. със снета по делото самоличност за НЕВИНЕН по първоначално повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК за това, че на 29.06.2013 г., около 02.50 ч., в ***, от питейно заведение ЕТ „Х.”, собственост на М.М. ***, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - стъклопакет на алуминиева дограма, отнел чужди движими вещи – сумата от 60 лв. от владението на М., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което на основание чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия А.П. със снета по делото самоличност да заплати направените на досъдебното производство деловодни разноски в размер на 63.02 лв.

          ПОСТАНОВЯВА приложените по делото веществени доказателства – петна от червена течност от дограма и плочки на под на кафе – аперитив, намиращи се на съхранение при домакина на РУП – Левски, след влизане на присъдата в сила, да бъдат унищожени.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                          2.