П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,  27.11.2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на двадесет и седми ноември през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.М.

                                                                                              М.Н.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора  Цветомир Папурков  като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. № 453  по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия К.Н., ***, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 25.04.2013 г., в с.Асеновци, обл.Плевен, в двора на ОУ „Христо Ботев”, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, причинил средна телесна повреда на Д.Н. ***, изразяваща се в счупване израстъка на лъчевата кост на лявата ръка, в резултат от развиване и преразгъване на ръката в областта на китката, с което трайно се затруднява движението на ляв горен крайник, поради което и на основание чл.305, ал.5 от НПК, във вр. с чл.78а, ал.6 от НК, го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за престъпление по чл.129, ал.2, във р. с ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.

          НАЛАГА на подсъдимия К.Н. със снета по делото самоличност на основание чл.78а, ал.6 от НК административно наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, което да бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата по общинското радио.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия К.Н. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 85 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                          2.