П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр.ЛЕВСКИ,  07.11. 2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _седми ноември  през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

Председател: НАТАША ПАНЧЕВА

                  Членове:

                                               

при секретаря _И.П., в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Панчева н.о.х.д. №_402_ по описа на съда за _2016 г., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Х.К.Р. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, пенсионер по болест, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 21.10.2016 г. около 17:10 часа в с.Градище, общ.Левски, на кръстовището образувано от ул.”Генчо Хинчев” и земен път, е управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка „Форд *” с рег.№ * с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,6 на хиляда, установено по надлежния ред с Протокол за химическа експертиза №591/25.10.2016 г. на химическа лаборатория към ЦСМП гр.Плевен, поради което и на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

НЕ НАЛАГА на подсъдимия Х.К.Р. със снета по делото самоличност комулативно предвиденото наказание ГЛОБА.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.2 от НК възпитателните грижи за условно осъдения Х.К.Р. на служител от РУ гр.Левски отговарящ за района по местоживеенето му – ***.

ОСЪЖДА на основание чл.189 от НПК подсъдимият Х.К.Р., със снета самоличност да заплати направените разноски в размер на 5,00 лева за изготвяне на химическата експертиза по сметка на ЦСМП гр.Плевен.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7 – дневен срок от днес.

 

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: