РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _ 25.07._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на _двадесет и пети юли  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                              ЧЛЕНОВЕ:                                       

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_187_ по описа на съда за _2017 год._, и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемата А.И.Т., родена на ***г. в гр.София, с постоянен адрес ***, с настоящ адрес ***, българка, с българско гражданство, работи като управител на „***” ЕООД ***, с висше образование, неомъжена, неосъждана, ЕГН **********,

за ВИНОВНА в това, че на 19.08.2016г., с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила у Й. П. Е. от гр.*** заблуждение, че Е. и двамата й сина притежават около 8.478 дка земеделска земя, придобита по наследство от Й.И. . – 8.478 дка ид.ч. от поземлен имот с идентификатор ***, която земя Т. желае да закупи, като са й нужни парични средства за набавяне на документи, необходими за сключване на сделката и с това причинила на Е. имотна вреда в размер на 195 лв., като случаят е маловажен – престъпление по чл.209, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия А.И.Т. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от нея престъпление по чл.209, ал.3, ал.1 от НК, като й налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: