РЕШЕНИЕ

 

гр. Левски, _21.09._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и първи август_ 2017 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова а.н. дело № ­­_259_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Производството е по реда на чл. 59 и следващите от ЗАНН.

          В районен съд Л. е постъпила жалба от Х.Р.Н. ***/31.05.2017 г. на Началник ОО – АА гр. П. Твърди се, че обжалваното НП е незаконосъобразно и моли съда да го отмени.

За ответника – редовно призован – представител не се явява. В придружителното писмо е изразено становище, че атакуваното НП е съобразено с материалите и процесуалните правила при издаването му и се предлага да бъде потвърдено.

          Съдът, като прецени събраните по делото доказателства, приема за установено следното:

          Жалбата е подадена в срока по чл. 59 от ЗАНН, поради което, същата се явява допустима. Разгледана по същество, жалбата се явява неоснователна.

          Видно от представения АУАН е, че същия е съставен против Х.Р.Н., за това, че на 20.03.2017 г. около 20.00 часа в с. Б. – разклон за гр. Левски, като водач на товарен автомобил *** с рег. № *** и полуремарке с рег. № *** извършва обществен превоз на товари /тор/ с лиценз № ** и пътен лист № *** по маршрут от гр. Б. до гр. П. със следните установени нарушения: Водачът прадставя карта за квалификация на водача № *** за кат. С+Е, от което е видно, че е с изтекъл срок /валидна до 05.01.2017 г./ и водачът е без контролен талон към СУМПС. В акта е отразено, че са нарушени разпоредбите на чл. 89 т.4 от Наредба № 33 от 03.11.1999 г. на МТ и чл. 100 ал.1 т.1 от ЗДвП. С акта е иззета като доказателство – карта за квалификация ***. Към момента на съставяне на акта водача не е направил възражения и не е дал обяснения.     Представено е и обжалваното наказателно постановление, от което се установява, че на Н. за посочените в акта нарушения е наложено наказание глоба в размер на 2000 лв. на основание чл. 93 ал.1 т.1 от ЗАвПр и глоба в размер на 10 лв. на основание чл. 183 ал.1 т.1 от ЗДвП.

В съдебно заседание са разпитани в качеството на свидетел актосъставителя от показанията на който се установяват обстоятелствата отразени в акта.

Като писмено доказателство по делото е представено и копие от картата за квалификация – иззета при съставяне на акта, видно от която е, че същата е със срок на валидност до 05.01.2017 г.

          При съставянето на акта за установяване на административното нарушение и при издаването на наказателното постановление няма допуснати нарушения на  процесуални правила, които да опорочават съответният акт. Извършеното нарушение е установено по един несъмнен и категоричен начин, за което е наложено съответното административно наказание.

Предвид всички събрани по делото доказателства, съдът приема, че съставеният акт и издаденото въз основа на него наказателно постановление са правилни и законосъобразни.

          Воден от горното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          НА основание чл. 63 от ЗАНН ПОТВЪРЖДАВА изцяло НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 35-0000209 от 31.05.2017 г., издадено от Началник ОО „АА” гр. П., с което на Х.Р.Н. ЕГН ********** *** е наложено административно наказание глоба в размер на 2000 лв.  на основание чл. 93 ал.1 т.1 от ЗАвПр и глоба в размер на 10 лв. на основание чл. 183 ал.1 т.1 от ЗДвП, като ЗАКОНОСЪОБРАЗНО.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на касационно обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД в 14-дневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: