Р Е Ш Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ,   25.10. 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

         Районен съд – Левски в съдебно заседание на _двадесет и пети октомври_ две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                                                   Съдебни заседатели:

 

при секретаря _Ваня  Димитрова и в присъствието на прокурора __, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_454_ по описа за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р Е Ш И:

 

         ПРИЗНАВА Д.П.П. - роден на *** г. в гр.Стара Загора, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, с българско гражданство, със средно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********,

         за ВИНОВЕН

в това, че на 24.10.2017г., в гр.Левски, обл.Плевен, в 09.50 часа е  извършил непристойна проява, изразена в оскърбително отношение и държане към органите на властта, а именно - отправени  обиди, ругатни и псувни към М. Методиев – ПИ при РУ – Левски и В. Станев – мл. автоконтрольор при РУ - Левски, като с поведението си и държанието си е нарушил обществения ред, но деянието поради своята по – ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление по чл. 325 от НК, поради което и на основание чл.1, ал.2, във вр. с ал.1, т.2 от УБДХ му НАЛАГА административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ЧЕТИРИСТОТИН ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в срок до 24 часа от постановяването му на касационните основания, предвидени в НПК.

В случай на обжалване НАСРОЧВА делото пред ПлОС на 30.10.2017 г. от 14.00 ч., за когато нарушителят уведомен.

Да се уведоми РП-Левски.

        

                                                       

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: