П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,  26.10.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Левски на  двадесет и шести октомври, две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    Съдебни заседатели: М.Н.

                                                                А.И.

 

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. № 221 по описа за 2017 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.З.С., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН

в това, че на неустановен ден през периода от 28.03.2016г. до 06.05.2016г. включително, в дом, находящ се в гр.Левски, обл.Плевен, на ул.”Бачо Киро” №17, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 14 – годишна възраст, малолетната Е.П.С., с ЕГН **********, като извършеното не съставлява престъпление по чл.152 от НК, поради което и на основание чл.151, ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.3, във вр. с чл.54, ал.1 от НК, във вр. с чл 373, ал.2 от НПК, във вр. с чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на С.З.С. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл.69, ал.1, във вр. с чл.66, ал.1 от НК  ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия С.З.С. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 84.64 лв. и в съдебното производство в размер на 40 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                             2.