П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,  01.08.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на  първи август две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    Съдебни заседатели: Н. Йорданова

                                                             М.М.

 

при секретаря Ваня Д., в присъствието на прокурора Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  253  по описа за 2017 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ю.М.И., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН в това,

че на 23.04.2017г., в с.Трънчовица, обл.Плевен, в близост до гробищния парк на селото, при условията на опасен рецидив, направил опит да се съвъкупи с Г.Б.К., с ЕГН ********** ***, като я принудил към това със сила и деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини, поради което и на основание чл.152, ал.3, т.5, във вр. с чл.152, ал.1, т.2, пр.1, във вр. с чл.29, ал.1, б.”а” и б.”б”, във вр. с чл.18, ал.1, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ШЕСТ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на Ю.М.И. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ, при първоначален СТРОГ режим.

ПРИСПАДА на основание чл.59, ал.1 от НК, при изпълнение на наказанието лишаване от свобода, времето, през което подсъдимият Ю.М.И. е бил задържан, считано от 24.04.2017 г.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Ю.М.И. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 698.28 лв.

Веществените доказателства: 1 бр. бял чувал с празни бутилки, капачки и един дървен сап да се върнат на подсъдимия Ю.М.И., а останалите веществени доказателства да се върнат на пострадалата Г.Б.К., намиращи се при домакин при РУ – Левски.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                           2.