П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _17.10._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _седемнадесети октомври_ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Л.Н.

       С.Т.

 

при секретаря _Илияна П., в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев , разгледа докладваното от съдия Панчева наказателно _н.о.х.д.__347_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимата М.Н.В. родена *** ***, с постоянен адрес ***, циганка, българска гражданка, неомъжена, с основно образование, безработна, неосъждана, ЕГН **********, за ВИНОВНА в това, че на 10.06.2017 г. в гр.***, обл.***, в необитаем двор на ул.”***”, срещу дом №*** в немаловажен случай държала акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон – чл.12, ал.1, т.2, във вр. с чл.2, т.2 от „Закона за акцизите и данъчните складове” – тютюнево изделие – фино нарязан тютюн, годен за консумация (пушене), установено с експертно заключение от дата 05.07.2017 г. на „Институт по тютюн и тютюневи изделия” с.М., обл.П. с нето тегло 3,752 кг. на стойност 637,84 лева и размер на невнесения акциз в размер на 570,30 лева, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.234, ал.1 от НК, във вр. с чл.54 от НК я ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

 

         ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.2 от НК възпитателните грижи за условно осъдената М.Н.В. на служител от ОД на МВР гр.Плевен, отговарящ за района по местоживеенето й – с.***

ОТНЕМА в полза на държавата на основание чл.53, ал.1, б.”б” във вр. с чл.234, ал.3 от НК веществените доказателства: 1 брой чувал с надпис „***”, съдържащ 10 бр. полиетиленови плика с тютюн на съхранение при домакин на РУ гр.Левски, които след влизане в сила на присъдата ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

ОСЪЖДА на основание чл.189 от НПК подсъдимата М.Н.В., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски общо в размер на 535,02 лв., от които по сметка на ОД Полиция гр.Плевен – 338,80 лв. – за направените разноски на досъдебното производство и 196,22 лв. по сметка на РС-Левски – за направените съдебни деловодни разноски.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

 

                                                                                      2.