П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _02.11  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _втори ноември  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                      ЧЛЕНОВЕ: Н.Л.

                                           Н.Д.

при секретаря _Илияна Петрова, в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Панчева н.о.х.д. №_403 по описа на съда за _2017  год. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимата А.И.Т. родена на *** г. в гр.С., с постоянен адрес ***, с настоящ адрес ***, българка, българска гражданка, неомъжена, с висше образование, управител на фирма „***” ЕООД, осъждана, ЕГН **********, за ВИНОВНА в това, че за периода от 29.12.2015 г. до 19.02.2016 г. при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала заблуждение у различни лица, като им причинила имотна вреда общо в размер на 1200 лева, както следва:

- на 29.12.2015 г. в гр.Л., обл.П., възбудила и до 17.02.2016 г. поддържала заблуждение у В. И.К., че е установила наследствени земи на К., че е извадила необходимите за изповядване на сделката скици, характеристики за данъчна оценка, решения и удостоверения за наследници за които е намерила купувач, като му причинила имотна вреда в размер на 380,00 лева;

- на 07.01.2016 г. възбудила и до 17.02.2016 г. в гр.Л., обл.П., поддържала заблуждение у К.И.К. и Л.Д.К., че е установила наследствени земи на К., че е извадила необходимите за изповядване на сделката скици, характеристики за данъчна оценка, решения и удостоверения за наследници, за които е намерила купувач, като им причинила имотна вреда общо в размер на 490,00 лева;

- на неустановен ден от началото на месец февруари 2016 г. възбудила и до 19.02.2016 г. в гр.С., поддържала заблуждение у И.П.В., че е изготвила необходимите скици и други документи, за изповядване на сделка, за продажба на земеделски земи, за които е намерила купувач, като му причинила имотна вреда в размер на 330,00 лева, поради което и на основание чл.209, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 във вр. с чл.58а от НК Я ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НАМАЛЯВА на основание чл.58а от НК така наложеното на А.И.Т. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което й определя наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното и намалено по чл.58а от НК наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателните мерки по отношение на подсъдимата А.И.Т., със снета по делото самоличност, в изпитателния срок да се изпълняват от районния инспектор по местоживеене ***.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимата А.И.Т. със снета по делото самоличност ДА ЗАПЛАТИ направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 106,25 лева за съдебно-графологична (почеркова, комплексна видео-техническа и лицево-идентификационна) експертиза по сметка на ОД на МВР гр.П.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                  

                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                          2.