РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _19.10.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на деветнадесети октомври през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                     ЧЛЕНОВЕ:                               

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_310_ по описа на съда за _2018 год., и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия В.М.В., роден на *** ***, с постоянен адрес:***, с настоящ адрес:***, български гражданин, със средно образование, женен,  неосъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН

в това, че на 15.09.2018г., около 17.15 часа, в с.Обнова, обл.Плевен, на ул.”Заря”, пред дом №5, управлявал МПС мотопед „***, с регистрационна табела, стар образец с №***, с номер на рама ***, което не е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба 1-45 от 24.03.2000г. за „Регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркета теглени от тях”.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия В.М.В. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК в полза на държавата веществените доказателства: 1 бр. рег.табела №СФБ0413, като след влизане в сила на решението, същите да се предадат на Сектор ПП при ОД на МВР – Плевен.  

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                                           

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: