РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _16.10.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на _шестнадесети октомври през две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    ЧЛЕНОВЕ:            

         

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_335_ по описа на съда за _2019 год., и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия К.П.Я., роден на ***г. в гр.Т., с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, неженен, с начално образование, работи като общ работник в „***” - гр.Л., неосъждан, ЕГН **********.

 

за ВИНОВЕН

че в периода от неустановен ден през месец ноември 2016г. до 24.05.2018г., в гр.Левски, обл.Плевен, в дом на ул.”Васил Левски” №21, без да е сключил брак, заживял съпружески с лице от женски пол ненавършило 16 – годишна възраст – К. И. В., ЕГН ********** от гр.Левски - престъпление по  чл.191, ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия К.П.Я. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.191, ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: