П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   12.12.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски, на дванадесети декември, две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    Съдебни заседатели:

 

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора  Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  333  по описа за 2019 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.П.Е., роден на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН

в това, че на 30.01.2019 г., около 14.40 часа, в с.Асеновци, обл.Плевен, по ул.”Асен Вълев” е управлявал МПС, което не е регистриран по надлежния ред съгласно Наредба №І-45 от 24.03.2000г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркета теглени от тях – лек автомобил „***”, с рег. №***, със служебно прекратена регистрация на 26.11.2018г., поради което и на основание чл.345, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.78а от НК, във вр. с чл.305, ал.5 от НПК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

На основание чл.78а от НК налага на подсъдимия М.П.Е. административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: