ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,  28.11 2019 г.

 

Районен съд – Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и осми ноември 2019 г.  в състав:

 

     Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                    Съдебни заседатели:                        

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора _Мая Тончева сложи за разглеждане _н.о.х.д.403  по описа за 2019 г., докладвано от съдия _Николаева.

 

На именното повикване в _10.40  часа се явиха:

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ОБВИНЯЕМИЯТ Б.Д.И. – редовно призован – явява се лично.

ЯВЯВЯ СЕ адв. Р.Р. упълномощен защитник на Б.И. – редовно призована, с пълномощно по досъдебното производство.

 

ПРОИЗВОДСТВО по реда на чл.383, ал.3, вр. с чл.306, ал.1, т.3 от НПК

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.Р. – Да се даде ход на делото.  

ОБВИНЯЕМИЯТ Да се гледа делото.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО                                             

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Ув. г-жо съдия, с оглед предходната съдимост на обвиняемия Б.Д.И. и обстоятелството, че по НОХД №403/2019 г. е одобрено предложеното споразумение, с което е наложено наказание лишаване от свобода, считам, че са налице предпоставките на чл.68 от НК за привеждане в изпълнение на наказанието по НОХД №1703/2018 г. по описа на РС – Велико Търново, а именно лишаване от свобода в размер на три месеца, в чийто изпитателен срок е било извършено деянието по цитираното от мен НОХД по описа на РС – Левски. В случай, че счетете, че са налице предпоставките за това моля да се произнесете с определение в горния смисъл.

АДВОКАТ Р.  Считам, че изложеното от прокурора е основателно и следва да се произнесете в този смисъл.

ПОДСЪДИМИЯТ – Приемам.

 

Съдът, след като взе предвид становищата на страните и доказателствата по делото, намира за установено следното:

Със споразумението, одобрено по настоящото НОХД №403/2019г. по описа на РС-Левски, подсъдимият Б.Д.И. е признат за виновен в това, че на 18.11.2019 г. около 01:00 часа в село Градище, област Плевен по ул.”Генчо Хинчев”, управлява МПС лек автомобил „***” с рег.№*** след употреба на наркотични вещества – канабис и метамфетамин, установено с техническо средство „Dreger Drugtest 5000” с фабр. номер ARLK0013 – престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

От приложената справка за съдимост се установява, че процесното деяние, за което е одобрено споразумението, е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане на Б.Д.И. на наказание лишаване от свобода, а именно: по НОХД №1703/2018г. по описа на РС-Велико Търново, в сила от 19.09.2018г., по което му е наложено наказание лишаване от свобода в размер на ТРИ месеца, изтърпяването на което е отложено на основание чл.66, ал.1 от НК за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Предвид на изложеното, налице са предпоставките на чл.68, ал.1 от НК за привеждане в изпълнение на отложеното наказание три месеца лишаване от свобода по НОХД №1703/2018г. на РС-Велико Търново, като бъде постановено същото да бъде търпяно отделно от наказанието лишаване от свобода, наложено със споразумението по настоящото НОХД, при първоначален общ режим.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИВЕЖДА В ИЗПЪЛНЕНИЕ на основание чл.68, ал.1 от НК наложеното на подсъдимия Б.Д.И., ЕГН:********** наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА по н.о.х.д. № 1703/2018 г. по описа на РС-Велико Търново, влязло в законна сила на 19.09.2018г., което да бъде ИЗТЪРПЯНО ОТДЕЛНО от наложеното на подсъдимия с настоящото споразумение наказание лишаване от свобода, при първоначален ОБЩ режим.

ОПРЕДЕЛЕНЕТО подлежи на обжалване и протест пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.50 часа.

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: