п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ, 27.12. 2010 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на двадесет и седми декември през две хиляди и десета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря Г.П., в присъствието на прокурора   Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.д.о.х. № 412 по описа за 2010 год., и на основание данните по делото и закона

 

                 П Р И С Ъ Д И :

 

         ПРИЗНАВА подсъдимия Л.М., ***, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 28.07.2010 г. съхранявал в дома си в *, незаконно добит от другиго дървен материал – 2 куб.пространствени метра церови дърва за огрев на стойност 130 лв., поради което и на основание чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.235, ал.6,  във  вр. с ал.2, пр.5 от НК.

         На основание чл.78а, ал.5 от НК НАЛАГА на подсъдимия Л.М. административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на СТО И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА.

         На основание чл.235, ал.7 от НК ОТНЕМА в полза на държавата предмета на престъплението: 2 куб. пространствени метра церови дърва за огрев.

         На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Л.М. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 90 лева.

         ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: