РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _01.03. 2012 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

          Левченски районен съд в съдебно заседание на _първи март_ две хиляди и дванадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 

при секретаря _В.Д._ и в присъствието на прокурора _Цветомир Папурков_, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.а.х.дело №_69_ по описа на съда за 2012г., за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

Р Е Ш И :

 

          ОСВОБОЖДАВА П.Д. ***, ЕГН ********** от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.209, ал.3, във вр. с ал.2, във вр. с ал.1 от НК затова, че на 19.03.2011г. в гр. Белене, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 300 лв., използвал неосведомеността на А.Д., че „човекът от когото зависи скъсването на жалба вх.№741/02.03.2011г., подадена в РУП – Белене и който трябвало да оправи нещата, иска посочената сума” и с това й причинил имотна вреда в размер на 300 лв., като случаят е маловажен.

          НАЛАГА на основание чл.78а от НК на П.Д. ***, ЕГН ********** административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

          СЛЕД ВЛИЗАНЕ в сила на решението веществените доказателства: 1 бр. хартиен плик с надпис: „Уникредит Булбанк”, 1 бр. кутия от цигари „Марлборо риджинал” да бъдат предадени за  унищожаване.

Веществено доказателство: 1бр. мобилен апарат марка „Самсунг” със СИМ карта собственост на Ц.Д., да се върнат на собственика им Ц.Д..

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: