П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _06.03._ 2012 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _шести март_ през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

    ЧЛЕНОВЕ: А.И.

                                                                                                Д.В.

при секретаря Я.Д., в присъствието на прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_468_ по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.М.,  ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че в периода от 08.09.2011г. до 21.09.2011г., в с.Божурлук, общ.Левски, област Плевен, ***, чрез разрушаването на прегради, здраво направени за защита на имот – стъкло на прозорец, отнел чужди движими вещи – цветен телевизор „KTN” - 21 инча с дистанционно за него на стойност 65.00 лв.; 2 плота за готварска печка „Металургия” на стойност 4.00 лв.; 6 метра ел. кабел от ел. инсталация на стойност 1.44 лв.; 4 броя ел. мотора - монофазни на стойност 200.00 лв.; телена оградна мрежа - 15 метра на стойност 15.00 лв., всичко на обща стойност 285.44 лв., от владението на Н.Н. и В.Н. ***, тяхна собственост, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.195, ал.1, т.3 във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК, го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

Веществените доказателства: цветен телевизор „KTN” - 21 инча и дистанционно, намиращи се на съхранение в РУП-Левски, след влизане на присъдата в законна сила, ДА СЕ ВЪРНАТ на собствениците Н.Н. ***, и В.Н. ***.

ОСЪЖДА подсъдимия С.М. да заплати направените деловодни разноски в размер на 120 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                              

      2.