п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ,  14.02.  2012 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд на  четиринадесети февруари  през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                                                                             ЧЛЕНОВЕ:

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. № 25 по описа на съда за 2012 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.Д.: ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 03.10.2011г., в землището на с.Асеновци, общ. Левски, обл.Плевен, без редовно писмено позволително сякъл и извозил с конска каруца и товарен автомобил „Фолксваген *”, с рег. № *, собственост на ЕТ „В.”***, от горския фонд 4,5 куб. метра дъбови дърва за огрев на стойност 270 /двеста и седемдесет/ лева, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на  основание чл.235, ал.6, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание глоба в размер на СТО ЛЕВА.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия И.Д. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 60.00 лв.

След влизане в сила на присъдата товарен автомобил „Фолксваген *”, с рег. № * и акумулатор, собственост на ЕТ „В.”***, намиращи се на отговорно пазене в с. Сливек, да се върнат на собственика.

На основание чл.235, ал.7 от НК отнема в полза на държавата 4.5 куб.м. дърва за огрев, намиращи се на отговорно пазене в с. Сливек.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: