п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ,   23.01.  2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд на двадесет и трети януари през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

            ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                  ЧЛЕНОВЕ:

 

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. № 36 по описа на съда за 2012 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия M.M.: ***, с ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 21.01.2012г., около 02.45 часа в гр. Белене, обл. Плевен, по ул. „Патриарх Евтимий”, до бл. 3/51, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Хонда *”, рег. № *, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда – 1.48 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкомер 931” с фабр. № 2243424, поради което и на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ТРИ МЕСЕЦА лишаване от свобода.

            На основание чл. 66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г от НК ЛИШАВА M.M. от право да управлява МПС за срок от ЕДИН МЕСЕЦ, считано от фактическото отнемане на свидетелството за правоуправление.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7 – дневен срок от днес.

                                                         

ПРЕДСЕДАТЕЛ: