п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ, _01.02._ 2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд на _първи февруари_ през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                            ЧЛЕНОВЕ:                                              

на секретаря _Р.П._ в присъствието на прокурор _Цветомир Папурков_ разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_62_ по описа на съда за _2012г._ и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимите С.А.: ***, ЕГН ********** и Н.Д.: ***, ЕГН ********** за ВИНОВНИ в това, че на 29.01.2012г. от местността „Кованлъка”, находяща се в землището на с.Обнова, обл.Плевен, в съучастие като извършители, без редовно писмено позволително, извозили от горския фонд дърва за огрев - 1.5 куб. метра акация на стойност 90 лв. и 0.3 куб. метра слива /джанка/ на стойност 12.00 лв. или всичко 1.8 куб. метра дърва за огрев на обща стойност 102 лв., като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.305, ал.5 от НПК, във вр. 235, ал.6 във вр. с ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.78а от НК ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ С.А..

На основание чл.78а от НК налага на С.А. с ЕГН ********** административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

На основание чл.305, ал.5 от НПК, във вр. 235, ал.6 във вр. с ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.78а от НК ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ Н.Д..

На основание чл.78а от НК налага на Н.Д. с ЕГН ********** административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ОСЪЖДА С.А.  да заплати направените деловодни разноски в размер на 35.00 лв.

ОСЪЖДА Н.Д. да заплати направените деловодни разноски в размер на 35.00 лв.

Вещественото доказателство конска каруца – гуменка, оставена в двора на ВПТК „Единство 93” с.Обнова, след влизане в сила на присъдата да се върне на собственика А.Д. ***.

 Вещественото доказателство моторна резачка марка „STIHL” след влизане в сила на присъдата да се върне на собственика С.А. ***, ЕГН **********.  

ОТНЕМА в полза на държавата 1.5 куб. метра акация и 0.3 куб. метра слива /джанка/, оставени в двора на ВПТК „Единство 93” с. Обнова.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: