П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _07.03._ 2013 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд на _седми март_ през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ: 1. Д.Н.

                              2. П.Н.

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_58_ по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.Д. - ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановени дни в периода 30.12.2009г. - 22.04.2012г., в гр.Белене, обл.Плевен, в качеството му на длъжностно лице по смисъла на чл.93, т.1, б.”б” от НК - ликвидатор на Кооперация „Д.” - в ликвидация *, при условията на продължавано престъпление, присвоил чужди пари в общ размер на 18 464.10 лева /осемнадесет хиляди четиристотин шестдесет и четири лева и 10 стотинки/, собственост на Кооперация „Д.” - в ликвидация * с представител на ликвидационния съвет Ч.Е. ***, представляващи стойността от приходи от продажби на отпадъчни материали, стелажи, машини ІІ-ра /втора/ употреба, и наем на склад, връчени в това му качество и поверени му да ги пази  и управлява, поради което и на основание чл.201 във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.54, във вр. с чл.58а от НК, го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание със срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на И.Д. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание със срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 201, ал.1, във вр. с чл. 37, т.7  от НК ЛИШАВА подсъдимия И.Д. със снета по – горе самоличност да упражнява професия или дейност, свързана със съхранение, опазване и отчет на материални ценности за срок от ЕДНА ГОДИНА.

Не налага на подсъдимия И.Д. със снета по – горе самоличност наказание „КОНФИСКАЦИЯ”.

На основание чл.52, във вр. с чл.45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимия И.Д., ЕГН **********, със снета по-горе самоличност да заплати на Кооперация „Д.”  в ликвидация *, представлявана от Ч.Е. сумата от 18 464.10 лв., представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в  резултат на престъплението, ведно със законната лихва, считано от 22.04.2012г., до окончателното изплащане на сумата.

ОСЪЖДА подсъдимия И.Д. със снета по – горе самоличност да заплати сумата от 738.56 лв., представляваща държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

          ОСЪЖДА подсъдимия И.Д. със снета по – горе самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 120.00 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

      2.