ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   20.02.  2013 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _двадесети февруари  2013 г.  в състав:

 

                   Председател:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                Съдебни заседатели: Т.Й.

                                                       Г.Г.

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _ч.н.д. 40  по описа  за _2013_ год., докладвано от съдия _Димитрова.

На именното повикване в _11.30_ часа се явиха:

 

ОСЪДЕНИЯТ С.П. – редовно призован – не се явява. За него се явява адв. С. с пълномощно към н.о.х.д. № 1/2013 г. по описа на РС-Левски, служебно приложено към настоящото дело.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

                            ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Ув. г-жо председател, моля да се даде ход на делото.

АДВ.С. – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в дн.с.з.

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         На страните се разясняват правата по чл. 274 и чл. 275 от НПК

 

Съдът докладва справка за съдимост, ведно с копия от бюлетини за съдимост по отношение на осъдения С.П. и справка от ОС „ИН” гр.Плевен, Сектор „Пробация” гр.Левски, за изтърпяно наказание пробация, както и служебно приложено н.о.х.д. № 1/2013 г. по описа на РС-Левски.

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи, няма да сочим нови доказателства. Да се приемат писмените доказателства.

АДВ.С. - Не правя отводи. Да се приемат справката за съдимост и бюлетините. Няма да сочим други доказателства.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА справка за съдимост, ведно с копия от бюлетини за съдимост по отношение на осъдения С.П. и справка от ОС „ИН” гр.Плевен, Сектор „Пробация” гр.Левски, за изтърпяно наказание пробация, както и н.о.х.д. № 1/2013 г. по описа на РС-Левски.

        

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, поддържам направеното предложение за определяне на едно общо наказание по отношение на осъдения П.. Други доказателства няма да соча.

АДВ.С. – Искането е основателно за приложение на чл.25 и чл.23 от НК по отношение на последните две присъди.

 

ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се приключи съдебното следствие. Няма да сочим други доказателства.

АДВ.С. - Да се приключи съдебното следствие. Няма да сочим други доказателства.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД ЗА ПРЕНИЯ МЕЖДУ СТРАНИТЕ

 

ПРОКУРОРЪТ Уважаема госпожо председател, уважаеми съдебни заседатели, моля да определите групиране на наказанията по предложението, изложено в следния смисъл: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

 

АДВ.С. – Господа районни съдии, моля да уважите предложението на РП. От доказателствата по делото е видно, че действително са налице условия за групиране на влезли в сила присъди, съгласно чл.25, във връзка с чл.23 от НК, поради което Ви моля да наложите по-тежкото от тях. Моля да съобразите разпоредбата на чл.59 от НК, като зачетете фактически изтърпяното наказание по една от влезлите в сила присъди.

 

ПРАВО НА ЗАЩИТА НА ОСЪДЕНИЯ С.П. –

 

ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕНИЯ С.П. –

 

         Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с определение след съвещание.

         Съдът се оттегли на тайно съвещание.

 

След съвещание съдът, като прецени искането на РП-Левски за определяне на едно общо наказание, становището на осъдения С.П., намира за установено следното:

 

С.П. е осъден както следва:

1.Със споразумение №1/11.01.2013 г., постановено по н.о.х.д. №12/2013 г. по описа на ОС - Плевен, влязло в законна сила на 11.01.2013 г., на С.П. е наложено наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА,  при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице - два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА за извършено деяние за времето от 21.10.2011 г. до 01.11.2011 г., в землището на с.Градище, обл. Плевен, съставляващо престъпление по чл.235, ал.1 от НК.

 

2.Със споразумение №3/17.01.2013 г., постановено по н.о.х.д. №1/2013 г. по описа на РС - Левски, влязло в законна сила на 17.01.2013 г., на С.П. е наложено наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА,  при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице - два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА за извършено деяние за времето от 28.06.2012 г. в гр.Левски, обл. Плевен, съставляващо престъпление по чл.316, във вр. с чл.308, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

 

В конкретния случай съдът счита, че са налице предпоставките на чл.25, ал.1, във вр. с чл.23, ал.1 от НК, за определяне по правилата на съвкупността на едно общо, най – тежко наказание по посочените в искането на РП - Левски предишни осъждания на лицето, а именно: с протоколно определение №1/11.01.2013г., с което е одобрено споразумение за решаване на делото по н.о.х.д. №12/2013 г. по описа на ОС – Плевен, влязло в законна сила на 11.01.2013 г., с което на С.П. е наложено наказание пробация със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца,  при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице - два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца, и с протоколно определение №3/17.01.2013 г., с което е одобрено споразумение за решаване на делото по н.о.х.д. №1/2013 г. по описа на РС – Левски, влязло в законна сила на 17.01.2013 г. с което на С.П. е наложено наказание пробация със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца,  при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице - два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

И двете деяния са извършени при условията на реална съвкупност, преди да има влязла в сила присъда, за което и да е от тях. При това положение следва да се определи едно общо наказание по отношение на П., най – тежкото от тях, а именно: пробация, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца,  при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

На основание чл.25, ал.2 от НК, при изтърпяване на определеното общо, най – тежко наказание по отношение на осъдения П., следва да се приспадне фактически изтърпяното наказание пробация, постановено по н.о.х.д. №12/2013 г. по описа на ОС - Плевен, което съгласно справка от ОС „ИН” гр.Плевен, Сектор „Пробация” гр.Левски, към 30.01.2013 г. е в размер на 9 дни.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.25 ал.1, вр. чл.23 ал.1 от НК по отношение на С.П., с ЕГН **********, едно общо наказание, измежду наложените му с протоколно определение №1/11.01.2013 г., с което е одобрено споразумение за решаване на делото по н.о.х.д. №12/2013 г. по описа на ОС – Плевен, влязло в законна сила 11.01.2013 г. и с протоколно определение №3/17.01.2013 г., с което е одобрено споразумение за решаване на делото по н.о.х.д. №1/2013 г. по описа на РС – Левски, влязло в законна сила на 17.01.2013 г., най – тежкото от тях, а именно: ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес ***за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА,  при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- и задължителни периодични срещи с пробационен служител по настоящ адрес *** за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

ПРИСПАДА на основание чл.25, ал.2 от НК, при изтърпяване на определеното общо, най – тежко наказание, фактически изтърпяното наказание пробация, наложено по отношение на С.П. с протоколно определение №1/11.01.2013 г., с което е одобрено споразумение за решаване на делото по н.о.х.д. №12/2013 г. по описа на ОС – Плевен, което съгласно справка от ОС „ИН” гр.Плевен, Сектор „Пробация” гр.Левски, към 30.01.2013 г. е в размер на 9 дни.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

Протоколът написан в с. з. и приключи в 11.55 часа.

 

 

СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                    

                                   2.                            СЕКРЕТАР: