П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ, 19.12. 2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на деветнадесети декември през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.М.

                                                                                              М.н.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора  Чавдар Мънев като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  303  по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимите Р.А., ***, ЕГН ********** и Г.П., ***, ЕГН ********** за НЕВИННИ в това, че на 22.04.2013 г., в гр.Левски, обл.Плевен, на ***, от лек автомобил „Ауди *”, с рег. №*, в съучастие като извършители, подсъдимият Г.П. като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, отнели от владението на Г.П. *** чужди движими вещи: 1 бр. мобилен телефон „Нокиа”, модел „С2” на стойност 104 лв.; 1 бр. мобилен телефон „Водафон” на стойност 30 лв.; 1 бр. СИМ карта на „Глобул” на стойност 6 лв.; 1 бр. СИМ карта на М-Тел на стойност 6 лв.; 1 бр. навигация „Том том” на стойност 340 лв.; 1 бр. фотоапарат „Кодак” на стойност 120 лв.; 1 бр. авто Си Ди, марка „Silver crest” на стойност 125 лв.; 2 бр. карта памет по 1 гигабайт на стойност 22 лв. и 1 бр. акумулатор 60 амперчаса на стойност 130 лв., или всичко на обща стойност 883 лв., собственост на П., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят, поради което и на основание чл.304, предложение второ от НПК ги ОПРАВДАВА по повдигнатите им обвинения, както следва: подсъдимият Р.А. по обвинението за престъпление по чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК и подсъдимия Г.П. по обвинението за престъпление по чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.

          На основание чл.190, ал.1 от НПК направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 45 лв. и направените деловодни разноски в хода на съдебното следствие в размер на 30 лв., остават за сметка на държавата.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                          2.