П Р И С Ъ Д А

                                                          № ________

 

гр. ЛЕВСКИ, 11.02. 2015 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски на единадесети февруари през две хиляди и петнадесета година в съдебно заседание при закрити врати, в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. Г.Г.

                                                        2. М. Н.

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Д. н.д.о.х. №7 по описа за 2015 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Д., ***, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН в това, че:

При условията на продължавано престъпление извършил следните престъпления:

- На 02.09.2014г. в гр.Белене, с цел да набави за себе си имотна облага в телефонен разговор, проведен от мобилен телефон марка „SAMSUNG S 5050 с ИМЕИ №* и карта – абонатен номер *, възбудил и поддържал заблуждение у И.Ц. от * на мобилния й телефон – карта с абонатен номер *, „че понеже са му откраднали документите, не можел да получи паричен превод и тя щяла да му помогне да получи чрез нея паричен превод в размер на 3600 лв., ако за целта изпрати парична сума в размер на 168 лв. до поискване на получател В.К. ***, и с това й причинил имотна вреда в размер на 168 лв. /за изпратения от нея телеграфен запис от ПС – Белене на „Български пощи” ЕАД гр.София/, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

- На 02.09.2014г. в гр.Белене, с цел да набави за себе си имотна облага в телефонен разговор, проведен от мобилен телефон марка „SAMSUNG S 5050 с ИМЕИ №* и карта – абонатен номер *, възбудил и поддържал заблуждение у И.Ц. от * на мобилния й телефон – карта с абонатен номер *, „че ще да му помогне да получи чрез нея паричен превод /за да дойде друга сума от Стара Загора/, като изпрати парична сума в размер на 242 лв. до поискване на получател В.К. ***, и с това й причинил имотна вреда в размер на 242 лв. /за изпратения от нея телеграфен запис от ПС – Белене на „Български пощи” ЕАД гр.София/, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

- На 03.09.2014г. в гр.Белене, с цел да набави за себе си имотна облага в телефонен разговор, проведен от мобилен телефон марка „SAMSUNG S 5050 с ИМЕИ №* и карта – абонатен номер *, възбудил и поддържал заблуждение у И.Ц. от * на мобилния й телефон – карта с абонатен номер *, „че ще му помогне да получи чрез нея паричен превод /бил излязъл още един превод от Русе/, ако изпрати парична сума в размер на 226 лв. до поискване на получател Д.С. ***, и с това й причинил имотна вреда в размер на 226 лв. /за изпратения от нея телеграфен запис от ПС – Белене на „Български пощи” ЕАД гр.София/, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, или измама в общ размер на 636 лв., поради което и на основание чл.211, пр.3, във вр. с чл.209, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.29, ал.1, б.”а” и б.”б” от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК, във вр. с чл.58а, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор от закрит тип.

НАМАЛЯВА на основание чл.58а от НК така определеното на подсъдимия А.Д. наказание лишаване от свобода с 1/3 и постановява да изтърпи наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ, при първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор от закрит тип.

ПРИСЪЕДИНЯВА ИЗЦЯЛО на основание чл.27, ал.2 от НК така определеното по настоящото дело на подсъдимия А.Д. наказание лишаване от свобода за срок от ДВЕ ГОДИНИ, към неизтърпяната част от определеното му общо, най-тежко наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ, измежду наложените му по н.о.х.д. №563/1993 г. по описа на Военен съд-Пловдив, влязла в законна сила на 02.02.1994 г. и по н.о.х.д. №55/1995 г. по описа на ОС-Разград, влязла в законна сила на 02.02.1998 г.  

ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД подсъдимия А.Д., с постоянен и настоящ адрес:***, ЕГН **********, да заплати на И.Ц. ***, ЕГН **********, както следва: сумата от 168 лева, сумата от 242 лева и сумата от 226 лева, или общо сума в размер на 636 лева, представляваща причинени имуществени вреди в резултат на всяко едно от трите деяния, включени в продължаваното престъпление, ведно със законната лихва върху главниците, считано от 02.09.2014 г. за сумите от 168 лева и 242 лева, и считано от 03.09.2014 г. за сумата от 226 лева, до окончателното им изплащане.

На основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата, приложените като веществени доказатества по делото: 1 бр. мобилен телефон марка SAMSUNG S 5050”, с плъзгащ панел, черен на цвят, с ИМЕИ №*, 1 бр. СИМ карта на * с № * и фабричен №*, 1 бр. СИМ карта на * с №* и фабричен №* с ПИН код *, 1 бр. батерия за мобилен телефон „Самсунг”, черно–сива на цвят, които принадлежат на подсъдимия и са му послужили за извършване на престъплението.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия А.Д., със снета по делото самоличност, да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, сума в размер на 50 лева.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                   2.