ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 03.02. 2015 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на трети февруари 2015 г. в състав:

       Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                                 Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Цветомир Папурков сложи за разглеждане н.о.х.д.­30, по описа за 2015г.  докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Г.Г. – редовно призован – явява се лично и с адв. А.А. ***, с пълномощно към досъдебното производство.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Цветомир Папурков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. А. – Да бъде даден ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

         

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Г.Г. – ***, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правя отводи на съдебния състав и на секретаря. Нямам искания относно хода на производството и по доказателствата.

АДВ. А. – Не правим отводи на съдебния състав и на секретаря. Нови искания нямаме.

ПОДСЪДИМИЯТ – Няма да правя отводи.

 

АДВ. А. Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

            Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение е непълно и следва да бъдат внесени промени в него.

С настоящото споразумение, страните са постигнали съгласие на подсъдимия Г. да се наложи предвиденото в състава на престъплението по чл.234в, ал.1 от НК наказание лишаване от свобода, при условията на чл.54 от НК.

При това положение, съдът констатира липса на постигнато съгласие относно второто, кумулативно предвидено наказание в състава на престъплението по чл.234в, ал.1 от НК, наред с наказанието лишаване от свобода, а именно глоба до 15 000 лева. Същото би могло да не се налага единствено на основание чл.55, ал.3 от НК, при определяне на наказанието при изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства. Настоящият случай не е такъв и налагането на кумулативно предвиденото наказание глоба е задължително.

Предвид гореизложеното, съдът предлага на страните да се внесе промяна в постигнатото споразумение, като на подсъдимия Г. бъде наложено, наред с наказанието лишаване от свобода и наказание глоба в полза на държавата в размер на 100 лева.

ПРОКУРОРЪТ – Съгласен съм.

АДВ. А. Съгласен съм.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм.

 

Съдът като взе предвид изразеното от страните съгласие с внесените от съда промени в постигнатото споразумение за решаване на делото, намира, че същото е пълно и не следва да бъдат внасяни други промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д. №30/2015г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-16/2015г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр.№85/2015г. по описа на РП-Левски), между РП-Левски, подсъдимия Г.Г., ЕГН ********** и защитника му адв. А.А. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Г.Г. се признава за виновен в това, че на неустановен ден, за времето от 2012г. до 21.01.2015г. включително, в *, в частен дом-къща, находящ се на ***, сам осъществил неправомерно присъединяване към водоснабдителната система на „ВиК” ЕООД – гр.Плевен, клон Левски, посредством мека връзка – маркуч, с дължина 10 см., в единия си край на входящ колектор от УРМ (улична разпределителна мрежа) след спирателния кран и в другия – на изхода на битовата инсталация, с което създал условия за непълно отчитане на потребената вода.

Деянието съставлява престъпление по чл.234в, ал.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Г.Г.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

За извършеното престъпление на подсъдимия Г.Г. се налага наказание на основание чл.234в, ал.1, във вр. с чл.54 от НК, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА и ГЛОБА в полза държавата в размер на 100 /сто/ лева.

На основание чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание лишаване от свобода за срок от три месеца с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателните мерки по отношение на подсъдимия Г.Г. се възлагат на съответния полицейски инспектор по местоживеене на лицето при РУ на МВР - Левски.

Разноските по досъдебното производство в размер на 25.00 лв., които следва да се преведат по сметка на ОД на МВР - Плевен, се възлагат върху подсъдимия Г.Г..

На основание чл.53, ал.1 от НК се ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказатество – 1 бр. маркуч, черен на цвят, с дължина 10 см., собственост на подсъдимия, послужил му за извършване на престъплението, който след влизане в сила на споразумението следва да бъде унищожен.

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                   ПОДСЪДИМ:                 (Цв. Папурков)                    (адв.А. А.)                    (Г.Г.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

          Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №30/2015г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-16/2015г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр.№85/2015г. по описа на РП-Левски), между РП-Левски, подсъдимия Г.Г., ЕГН ********** и защитника му адв. А.А. ***, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №30/2015г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-16/2015г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр.№85/2015г. по описа на РП-Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:15 часа.

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: