ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,  18.03.  2015 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на осемнадесети март 2015 г. в състав:

         

                              Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                              Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря В.Д. и прокурора Диана Мицканова сложи за разглеждане н.о.х.д. ­ 81 по описа за 2015 г. докладвано от съдия Манолова.

На именното повикване в   10.00   часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМАТА С.Д. – явява се лично и с адвокат М.С., назначен за служебен защитник на досъдебното производство.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Диана Мицканова.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. С. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМАТА – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК за служебен защитник на подсъдимата С.Д. – адв.М.С. ***.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМАТА:

 

С.Д. - ***, ЕГН**********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Няма да правя отводи и да соча нови доказателства. Моля да одобрите така постигнатото споразумение. Моля да допуснете допълнение тъй като сме допуснали да уточним че на основание чл.55 ал.3 от НК кумулативно наказание глоба не следва да бъде налагано на подсъдимата.

АДВ.С. – Не правя отводи, няма да соча нови доказателства. Да се одобри внесеното споразумение. Съгласни сме да бъде добавено в споразумението искането на РП.

ПОДСЪДИМАТА – Не правя отводи, нямам нови искания. Съгласна съм с прокурора.

 

АДВ. С. Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМАТА – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че следва да бъде допълнено постигнатото споразумение съгласно предложението на прокурора, като бъде вписано, че наказанието се определя при условията на чл.55, ал.3 от НК

ОПРЕДЕЛИ:

         

         

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на допълненото споразумение постигнато по н.о.х.д.№81/2015г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-54/2015г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №250/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимата С.Д. и защитника й адв. М.С. ***, съгласно което:

 

Подсъдимата С.Д., ЕГН********** се признава за виновна в това, че на неустановен по делото ден, за времето от края на месец декември 2014г. до 25.02.2015г. включително, в шахта, намираща се в недвижим имот в ***, сама осъществила неправомерно присъединяване към водоснабдителната система на ВиК ЕООД гр.Плевен, клон Левски, посредством твърда връзка – водомер в единия си край на входящ колектор от УРМ (улична разпределителна мрежа) след спирателния кран и в другия - на изхода на битовата инсталация, с което създала условия за непълно отчитане на потребената вода.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимата С.Д.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234в, ал.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на С.Д. се налага наказание при условията на чл.234в, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б”, във вр. с чл.55, ал.3, във вр. с чл.42а, ал.2, т.1 и т.2, а именно ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или упълномощено от него лице два пъти седмично.

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

Направените по досъдебното производство разноски в размер на 30 лв. се възлагат на подсъдимата С.Д..

 

На основание чл.53, ал.1 от НК се ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство: 1 бр. водомер със синя капачка и надпис „Сигма”, собственост на подсъдимата, послужил за извършване на престъплението, след влизане в сила на споразумението, да бъде унищожен.

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Д.Мицканова)              (адв. С.)                         (С.Д.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№81/2015г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-54/2015г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №250/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимата С.Д. и защитника й адв. М.С. ***, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д.№81/2015г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-54/2015г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №250/2015г. по описа на РП-Левски).

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.15  часа.

 

 

          СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: