П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _26.01.  2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски на _двадесет и шести януари_ две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:

                                                            

при секретаря _Я.Д., в присъствието на прокурора _, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.ч.х.д. № _226_ по описа на съда за _2015 год._, и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.Г.Г., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, ЕГН **********,

ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 21.06.2015г., около 03:00 часа, в с. Малчика, обл. Плевен, причинил на В.В.И.,***, ЕГН **********, разстройство на здравето, временно и неопасно за живота, изразяващо се в разкъсно – контузни рани на носа и лигавицата на горната устна на устата, отчупено парче от първи, горен ляв зъб, поради което и на основание чл. 130, ал.1, във вр. с чл. 78а от НК, във вр. с чл. 305, ал.5 от НПК ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

На основание чл. 78а от НК налага на подсъдимия И.Г.Г. административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

На основание чл. 45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимия И.Г.Г., с постоянен и настоящ адрес ***, ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ НА тъжителя В.В.И., с адрес:***, ЕГН ********** сумата от 1000 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането - 21.06.2015г. до окончателното изплащане на сумата.

ОТХВЪРЛЯ предявения гражданския иск за разликата до 5000 лв. като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН. 

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия И.Г.Г. със снета по-делото самоличност да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданският иск – сумата от 50лв.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия И.Г.Г. със снета по-делото самоличност да заплати на В.В.И. направените деловодни разноски в размер на 600 лева.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: