ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _21.03. 2016 г.

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и първи март  2016 г.  в състав:

 

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                                   Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря . П._ и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 102 , по описа за 2016 г.  докладвано от съдия _Димитрова.

На именното повикване в _14:00_ часа се явиха:

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМАТА Т.Т.М. – явява се лично и с адв.А.А. от ПлАК, назначен за служебен защитник на досъдебното производство на основание чл.381, ал.1 от НПК.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.АНГЕЛОВ – Да се даде ход на делото. Съгласен съм да поема защитата.

ПОДСЪДИМАТА – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з.

          На подсъдимата следва да бъде назначен адвокат А. от ПлАК и в съдебната фаза на процеса на основание чл.382, ал.3 от НПК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимата Т.Т.М. – адв. А.А. от ПлАК.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМАТА:

Т.Т.М. – родена на ***г. в ***, с постоянен и настоящ адрес ***, циганка, с българско гражданство, със завършен трети клас – грамотна, неомъжена, живее на семейни начала с три деца, не е регистрирана като  търговец, безработна, неосъждана - реабилитирана, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ Г-жо съдия, отводи на състава на съда не правя. Представили сме споразумение, същото не противоречи на закона и морала и моля да бъде одобрено.

АДВ.А. - Не правим отводи на състава на съда, нямаме нови искания. Представили сме споразумение с РП – Левски за решаване на делото, моля да одобрите, като непротиворечащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМАТА - Не правя отводи, нямам нови искания.

 

ПОДСЪДИМАТА - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.А. – Моля да одобрите споразумение, същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол окончателното съдържанието на споразумение постигнато по н.о.х.д.№102/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство ЗМ №81/2015г. по описа на Митница - Свищов, ЗМ №236/2015г. по описа на РУМВР – Левски, пр.пр. №1144/2015г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимата Т.Т.М., ЕГН ********** и защитника й адв.А.А. от ПлАК, съгласно което:

 

Подсъдимата Т.Т.М., ЕГН ********** се признава за виновна в това, че на 03.10.2015г., в с.Аспарухово, общ.Левски, обл.Плевен, в лек автомобил, марка „Пежо”, с рег. №****, при условията на повторност, държала акцизни стоки – общо 24.760 кг. тютюн, с пазарна стойност в размер на 2228.40лв., без поставен български акцизен бандерол, като такъв се изисква по закон - чл.2, т.2, във вр. с чл.12, във вр. с чл.64, във вр. с чл.100 от Закона за акцизите и данъчните складове във вр. с чл.25 от Закона за тютюните и тютюневите изделия и случаят е немаловажен.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимата Т.Т.М.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234, ал.2, т.1, във вр. с ал.1, във вр. с чл.28, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на Т.Т.М., ЕГН ********** се налага наказание при условията на чл.234, ал.2, т.1, във вр. с ал.1, във вр. с чл.28, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1, във вр. с ал.3 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимата Т.Т.М., ЕГН **********, през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при 01 РУ - Плевен, отговарящ за района на ***.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

          Разноските по досъдебното производство в размер на 45.00 лв., за назначената по делото съдебно-оценителна експертиза, се възлагат върху подсъдимата Т.Т.М. и следва да се заплатят по сметка на ТМУ Свищов.

 

          На основание чл.234, ал.3 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства: 24.760 кг. тютюн, намиращи се на съхранение в склад в Митница – Свищов.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМ:                (Ч.Мънев)                      (адв.А.)                          (Т.М.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено. Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№102/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство ЗМ №81/2015г. по описа на Митница - Свищов, ЗМ №236/2015г. по описа на РУМВР – Левски, пр.пр. №1144/2015г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимата Т.Т.М., ЕГН ********** и защитника й адв.А. А. от ПлАК споразумение.

На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д.№102/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство ЗМ №81/2015г. по описа на Митница - Свищов, ЗМ №236/2015г. по описа на РУМВР – Левски, пр.пр. №1144/2015г. по описа на РП - Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 14.15 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: