П Р И С Ъ Д А

гр. ЛЕВСКИ, _08.02.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _осми февруари  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                    ЧЛЕНОВЕ:                                                 

при секретаря _И.П., в присъствието на прокурора _, като разгледа докладваното от съдия Панчева н.ч.х.д. №_472_ по описа на съда за _2016 г., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

ПРИЗНАВА подсъдимата С.В.Г. родена на *** г. в ***, с постоянен и настоящ адрес ***, българка, българска гражданка, неомъжена с * деца, със средно образование, неосъждана, ЕГН **********, за НЕВИННА в това, че в жалба на подсъдимата от 28.09.2016 г. подадена в РУ МВР Белене е поднесла неистински и измислени факти и обстоятелства пред орган на властта, с което е наклеветила тъжителката пред същия за извършено престъпление – обида на нейния по-голям син и, че се бил страхувал да минава по улицата – наклеветяване, поради което и на основание чл.304 НПК я ОПРАВДАВА по повдигнатото частно обвинение.

ОТХВЪРЛЯ предявения от тъжителката Л.И.Г., ЕГН ********** *** и настоящ адрес *** граждански иск за сумата от 1000 лева срещу подсъдимата С.В.Г., ЕГН **********, като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

ОСЪЖДА на основание чл.190, ал.1 от НПК тъжителката Л.И.Г., ЕГН ********** *** и настоящ адрес *** заплати на подсъдимата С.В.Г., ЕГН ********** направените съдебни и деловодни в размер на 400 лева, представляващи възнаграждение за един адвокат.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                              

ПРЕДСЕДАТЕЛ: