П Р И С Ъ Д А

гр. ЛЕВСКИ, _14.02.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _четиринадесети февруари  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                    ЧЛЕНОВЕ: Л.М.                                                                    Н.Л.

при секретаря _И.П., в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Панчева н.о.х.д. №_2_ по описа на съда за _2017 г., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият С.М.И. роден на *** ***, българин, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес ***, със средно-специално образование, разведен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 02.11.2016 г. в гр.Левски, противозаконно отнел чуждо МПС лек автомобил „Ауди *” с рег.№ *, на стойност 2000 лева собственост на Е.С.Г. от ***, от владението на И.М.И. ***, без негово съгласие с намерение да го ползва, като автомобила е изоставен без надзор на ул.”Хан Омуртаг” в гр.Левски, поради което и на основание чл.346, ал.2, т.1, предложение 2 от НК във вр. с ал.1 от НК и чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание „ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” с ТРИ ГОДИШЕН изпитателен срок.  

ПРИЗНАВА подсъдимият С.М.И. роден на *** ***, българин, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес ***, със средно-специално образование, разведен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 02.11.2016 г. от лек автомобил „Ауди *” с рег. №* собственост на Е.С.Г. от ***, отнел чужди движими вещи – лична карта №* на стойност 18,00 лева и СУМПС №*на стойност 25,00 лева на името на М.И.М., лична карта №* на стойност 18,00 лева и СУМПС №* на стойност 25,00 лева на името на И.М.И. и 3 бр. калъфи за документи, на обща стойност на вещите 89,00 лева от владението на И.М.И. ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.194, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

 ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание „ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” с ТРИ ГОДИШЕН изпитателен срок.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23 от НК на подсъдимия С.М.И. със сочена по-горе самоличност едно общо наказание из между наказанията наложени за всяко едно от престъпленията отделно, най-тежкото от тях, а именно „ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното определено ОБЩО най-тежкото от тях наказание „ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” с ТРИ ГОДИШЕН изпитателен срок.

ЛИШАВА ОТ ПРАВО на основание чл.346, ал.4 от НК подсъдимия С.М.И. със сочена по-горе самоличност да управлява МПС за срок от ЕДИН МЕСЕЦ, считано от фактическото отнемане на СУМПС.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия С.М.И. със сочена по-горе самоличност да заплати направените по делото разноски общо в размер на 102,59 лева (сто и два лева и петдесет и девет стотинки) от които: 34,29 лева за дактилоскопна експертиза и 48,30 лева стоково-икономическа експертиза – общо в размер на 82,59 лева по сметка на ОД на МВР Плевен и 20,00 лева по сметка на ВСС РС – Левски.

 ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                              

                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                    2.