П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  11.01.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  единадесети януари  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Я.Д.  в присъствието на прокурор Чавдар Мънев  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 5  по описа за 2017 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

          ПРИЗНАВА подсъдимия С.М.С., роден на *** г. в ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с висше образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 06.01.2017 г., около 05.30 часа в гр.Левски, област Плевен, по ул.„Н.Й.Вапцаров”, управлявал МПС – лек автомобил „Дачия *” с рег. № *, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,28 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест-Дрегер 7510” с №0260, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

          На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУ ***, отговарящ за района по местоживеенето му.

На основание чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА С.М.С. от правото да управлява МПС за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което С.М.С. е лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 06.01.2017 г., при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС. 

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА по-лекото наказание глоба, предвидено в разпоредбата на чл.343б, ал.1 от НК.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7-дневен срок от днес.

         

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: