П Р И С Ъ Д А

 

гр. ЛЕВСКИ, _01.02.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _първи февруари  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                    ЧЛЕНОВЕ: Л.Н.

                                         И.Д.

при секретаря _И.П., в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Панчева н.о.х.д. №_21_ по описа на съда за _2017 г., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Л.К.  роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, разведен, работи като * ***, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 15.06.2016 г. в гр.Левски, от маза №*, находяща се в жилищна сграда на ***, чрез използване на техническо средство – електрически ъглошлайф, отнел от владението на М.А. ***, чужда движима вещ – 1 бр. комплект метална врата, с метална каса на стойност 108,00 лева, собственост на А., без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.4, във вр. с чл.194, във вр. с чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА.

ОТЛАГА на основание чл. 66, ал.1 от НК изпълнението на наложеното наказание със срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

Веществените доказателства: 1 бр. метална врата с размери 200х100 см. изработена от квадратна тръба с размер 4х4х0,3 см., равностранен винкел с размери 2.5х2.5х0.3 см. и листове поцинкована ламарина с дебелина 1.5 мм. и 1 бр. каса с размери 212х112 см., метална, като лявото рамо на касата е прерязано след влизане в сила на присъдата да бъде върната на собственика М.А.А., ЕГН **********.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият Г.Л.К. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 48,30 лева за изготвяне на съдебно-стокова експертиза.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                     

 

                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                             2.