ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   09.02._ 2017 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _девети февруари_ 2017 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_44  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  13.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ И.И.М. – явява се лично и с адвокат А.А. *** с пълномощно към досъдебното производство и адвокат М.Л. *** с пълномощно към досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ А. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Л. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ И.М. – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

И.И.М.роден на *** ***, с българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ А. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, моля да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици. 

АДВОКАТ Л. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, моля да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици. 

 

ПОДСЪДИМИЯТ И.М. – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №44/2017г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-281/2016 г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №1234/2016 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия И.И.М., ЕГН **********, и защитниците му адвокат А.А. *** и адвокат М.Л. ***, съгласно което:

 

           Подсъдимият И.И.М., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че:

 

1. На 15.11.2016 г. в гр.Левски, в местността „Шаварна” и ***, без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКВНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон, държал високорискови наркотични вещества на обща стойност 70,59 лв., както следва:

- в землището на гр.Левски, в местността „Шаварна”, в джоб на горнище държал наркотичен коноп (марихуана) с тегло 3,571 грама и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол от 7,8 % на стойност 21,43 лв., наркотичен коноп (марихуана) с тегло 2,335 грама и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол от 8,9 % на стойност 14,01 лв. и наркотично вещество – хашиш с тегло 1,753 грама със съдържание н активен компонент тетрахидроканабинол от 13,2 %  на стойност 15,78 лв., всичко на обща стойност 51,22 лв.;

          - в частен дом, находящ се в *** на ***, държал наркотичен коноп (марихуана) с тегло 3,229 грама и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол от 1,28 % на стойност 19,37 лв.,

които представляват вещества, включени в Приложение № 1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.И.М.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия И.И.М., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.354а, ал.3, т.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието в затвор.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК на И.И.М. НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото наказание глоба, което законът предвижда, наред с наказанието лишаване от свобода.

 

2. На 15.11.2016 г., около 14.51 часа, намирайки се в землището на гр.Левски, в местността „Шаварна”, предал на телефон – чрез ползвания от него мобилен апарат с ИМЕИ: * и от СИМ карта с № *, неверни повиквания за злополука на спешен № 112, като заявил на оператора за настъпило произшествие ПТП с пострадали хора на път между гр.Левски и с.Асеновци.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.И.М.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.326, ал.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия И.И.М., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.326 от НК, във връзка с чл.54 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието в затвор.

3. На 15.11.2016 г. в гр.Левски, в местността „Шаварна”, противозаконно пречил на орган на властта – В.А.П. – МлПИ при РУ-Левски, А.П.П. – МлПИ при РУ-Левски, А.С.К. – МлПИ при РУ-Левски, П.Г.П. – Началник РУ-Левски, М.К.М. – МлПИ при РУ-Левски, П.Б.П. – МлПИ при РУ-Левски, П.В.П. – МлПИ при РУ-Левски, да изпълнят задълженията си, като бягал при подаден сигнал за спиране, за да не му бъде извършена полицейска проверка по ЗМВР.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.И.М.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.270 от НК.

        С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия И.И.М., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.270 от НК, във връзка с чл.54 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието в затвор.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия И.И.М., ЕГН **********, СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЕДНО ОБЩО най-тежкото наказание, измежду наложените му по-горе три наказания, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието в затвор.

         

НА ОСНОВАНИЕ чл.354а, ал.6 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА:

- 5,506 грама наркотичен коноп (марихуана), 1,553 грама хашиш, 3,129 грама наркотичен коноп (марихуана) –  количество, останало след извършване на експертно изследване за нуждите на назначената физико-химична експертиза (Предадени на М.Д. – ст.разследващ полицай при ОДМВР-Плевен – за предаване на ЦМУ) и Опаковки към ФХЕ – намиращи се в РУМВР-Левски, които след влизане в сила на споразумението ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

 

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА:

- 1 брой АУАН № 324099 на РУ-Ловеч – находящ се в РУМВР гр.Левски – да се върне на РУМВР гр.Ловеч;

- 1 брой мобилен телефон „Самсунг” с ИМЕИ: *, находящ се в РУМВР-Левски, собственост на И.И.М., послужил за извършване на престъплението – СЕ ОТНЕМА в полза на държавата;

- СИМ карта № *, находяща се в РУМВР гр.Левски – да се върне на собственика В.К.Д., ЕГН **********, с адрес: ***.

- СИМ карта № *, находяща се в РУМВР гр.Левски – да се върне на собственика Н.Я.М., ЕГН **********, от ***;

- СИМ карта № *, находяща се в РУМВР гр.Левски – да се върне на собственика Е.М.Н., ЕГН **********, от ***.

 

Направените разноски на досъдебното производство общо в размер на 200,33 лв. (от които за два броя физико-химична експертиза – 129,48 лв. и 70,85 лв.) на основание чл.189, ал.3 от НПК СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на подсъдимия И.И.М..

 

 

ПРОКУРОР:                                 ЗАЩИТНИК:            

(Мая Тончева)                                (адв.А.А.)             

 

 

ЗАЩИТНИК:                               ПОДСЪДИМ:

(адв.М.Л.)                                     (И.И.М.)

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.     

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 44/2017 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-281/2016 г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №1234/2016г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия И.И.М., ЕГН **********, и защитниците му адвокат А.А. *** и адвокат М.Л. ***.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 44/2017 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 14.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: