ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   10.03._ 2017 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _десети март_ 2017 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_82  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  14.00_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ И.В.И. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат А.А. ***, назначен като служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат А. да ме защитава.

АДВОКАТ А. – Запознат съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на подсъдимия в настоящото съдебно производство адвокат А.А. ***, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на подсъдимия И.В.И., ЕГН **********, адвокат А.А. ***.

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

И.В.И. – роден на *** г. в ***, с адрес: ***, с българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ А. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №82/2017г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-48/2017 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. №268/2017г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, И.В.И., ЕГН **********, и защитника му адвокат А.А. ***, съгласно което:

 

           Подсъдимият И.В.И., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че:   

1. На 25.02.2017 г., около 03.50 часа в с.Малчика, община Левски, област Плевен, по ул. „Хан Аспарух” пред дом № *, управлявал МПС – лек автомобил „БМВ *” с рег. № *, след употреба на наркотични вещества – амфетамин, метаамфетамини и канабис 5, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Дръг Тест 5000” с фабр. № ARHJ 0005.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от И.В.И., ЕГН **********. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.343б, ал.3 от НК на Република България.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на И.В.И., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.343б, ал.3, във във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото наказание глоба, което законът предвижда, наред с наказанието лишаване от свобода.

 

 

На основание чл.343г, във връзка с чл.343б, ал.3, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК се ЛИШАВА подсъдимият И.В.И., ЕГН **********, от право да управлява МПС за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

 

2. На 25.02.2017 г., около 03.50 часа в с.Малчика, община Левски, област Плевен, на ул.„Хан Аспарух” пред дом № *,  държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества в десен джоб на дънки, в нарушение на чл.16, ал.1 и чл.30, ал.1 от ЗКНВП – коноп (марихуана) с тегло 0.224 грама на стойност 1,34 лв. с процентно съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол в растителния материал – 11,7 % и амфетамин с тегло 0.081 грама на стойност 2,43 лв., или общо наркотични вещества на стойност 3,77 лв., като случаят е маловажен.

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от И.В.И., ЕГН **********. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.354а, ал.5, във връзка с ал.3, т.1 от НК на Република България.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на И.В.И., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.354а, ал.5, във връзка с ал.3, т.1, във връзка с чл.54 от НК ГЛОБА в размер на ТРИСТА лева.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 от НК определя по отношение на И.В.И., ЕГН **********, най-тежото измежду горните наказания, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

ПРИСЪЕДИНЯВА на основание чл.23, ал.2 от НК към така наложеното на И.В.И., ЕГН **********, общо наказание лишаване от свобода, наказанието лишаване от право да управлява МПС за срок от ТРИ МЕСЕЦА.    

ПРИСЪЕДИНЯВА изцяло на основание чл.23, ал.3 от НК към така определеното на И.В.И., ЕГН **********, общо наказание и наказанието глоба в размер на ТРИСТА ЛЕВА, за извършеното престъпление по чл.354а, ал.5, във връзка с ал.3, т.1 от НК.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото наказание глоба, което законът предвижда, наред с наказанието лишаване от свобода за извършеното престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 72,95 лв., за извършена физикохимична експертиза СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на И.В.И., ЕГН **********.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.53, ал.1 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства:

- опаковки и 1 брой „Дрегер Дръг тест 5000” с проба и 1 брой полиетиленов плик с опаковки от наркотични вещества, които подлежат на унищожаване поради липса на стойност.

    

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:                   ПОДСЪДИМ:       

(М.Тончева)                  (адв.А.А.)                              (И. В.И.)

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.    

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 82/2017 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-48/2017 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр.№ 268/2017г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, И.В.И., ЕГН **********, и защитника му адвокат А.А. ***.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 82/2017 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 14.30 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: