ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _31.03. 2017 г.

 

Районен съд – Левски в публичното съдебно заседание на _тридесет и първи март  2017 г.  в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Мая Тончева сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 122, по описа за 2017 г.  докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор М.Т..

ПОДСЪДИМИЯТ Т.Х.Б. – явява се лично и с адв.Б.К. от Ловешка АК, с пълномощно към досъдебното производство.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.К. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

         

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Т.Х.Б. - роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, български гражданин, разведен, пенсионер, с основно образование, осъждан, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи на съда и съдебния секретар. По отношение на доказателствата,представям справка от РУ Левски, получен факс от РУ – Ловеч, че няма разрешение за носене и употреба на оръжие.

АДВ.К. – Ув. г-жо председател, не правим отводи. Постигнали сме споразумение с РП – Левски, което е представено по делото. Не възразяваме, да се приеме.

ПОДСЪДИМИЯТ - Не правя отводи. Постигнали сме споразумение.

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         

ПРИЕМА 2 бр. идентични копия на уведомително писмо, получено на 30.03.2017г. по факс, изготвено от служител КОС при РУ – Ловеч, във връзка с направено запитване по отношение притежаването на валидно разрешително за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси от Т.Х.Б. по досъдебно производство  ЗМ №70/2017г. на РУ – Левски.

 

ПОДСЪДИМИЯТ - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол окончателното съдържание на споразумение постигнато по н.о.х.д. №122/2017г. по описа на РС-Левски, бързо производство ЗМ №70/2017г. на РУ - Левски, пр.пр. №338/2017г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимия Т.Х.Б., ЕГН ********** и защитника му адв.Б.К. от Ловешка АК, съгласно което:

Подсъдимият Т.Х.Б., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 11.03.2017г., в товарен автомобил „***”, с рег. ***, паркиран в землището на с.Обнова, общ.Левски, на асфалтов път от с.Обнова, общ.Левски, към с.Каменец, общ.Пордим, държал без надлежно разрешително самоделен пистолет с дължина 170 мм, без маркировка и фабричен номер, пригоден за стрелба с боеприпаси кал.7.62х39мм., представляващ огнестрелно оръжие по смисъла на чл.4, ал.2 от ЗОБВВПИ и 4 бр. патрони, кал.7.62х39мм., представляващи боеприпаси по смисъла на чл.7, ал.1 от ЗОБВВПИ.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Т.Х.Б.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.339, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на Т.Х.Б., ЕГН ********** се налага наказание при условията на чл.339, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ПЕТ МЕСЕЦА, при първоначален ОБЩ режим.

 

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

         

Разноски по делото в размер на 98.45 лв., направени на досъдебното производство за изготвяне на балистична експертиза се възлагат на подсъдимия Т.Х.Б..

 

На основание чл.53, ал.2, б.”а” от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства: 1 бр. пистолет самоделно изработен, без маркировка и фабричен номер, пригоден за стрелба с патрони кал.7.62х39мм.; 3 бр. патрони, кал.7.62х39мм. и 1 бр. гилза от патрон 7.62х39мм. (останал след експериментална стрелба във връзка с изготвяне на експертиза), намиращи се на съхранение при инспектор КОС при РУ – Левски, които след влизане в сила на споразумението да се унищожат.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМ:

(Мая Тончева)              (адв.К.)                   (Т.Б.)

 

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.К.        – Ув. г-жо съдия, моля да одобрите споразумение, същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №122/2017г. по описа на РС-Левски, бързо производство ЗМ №70/2017г. на РУ - Левски, пр.пр. №338/2017г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимия Т.Х.Б., ЕГН ********** и защитника му адв.Б.К. от Ловешка АК, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д. №122/2017г. по описа на РС-Левски, бързо производство ЗМ №70/2017г. на РУ - Левски, пр.пр. №338/2017г. по описа на РП - Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.55 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: