ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   03.01._ 2018 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _трети януари_ 2018 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_551  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  10.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се   прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ С.З.П. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат М.С. от Плевенска АК, назначен като служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат С. да ме защитава.

АДВОКАТ С. – Запознат съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на подсъдимия в настоящото съдебно производство адвокат М.С. от Плевенска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на подсъдимия С.З.П., ЕГН **********, адвокат М.С. от Плевенска адвокатска колегия.

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

С.З.П. – роден на *** ***, с адрес ***, с българско гражданство, с начално образование, женен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ С. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски. Моля споразумението да бъде одобрено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №551/2017г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-110/2017 г. по описа на ОД на МВР гр.Плевен, пр.пр. №900/2017 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, С.З.П., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. ***, съгласно което:

Подсъдимият С.З.П., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че през периода 22.08.2014 г. – 09.09.2014 г. в гр.Левски, област Плевен, при условията на продължавано престъпление, съзнателно се ползвал от неистински официален документ за завършено образование – свидетелство за основно образование, серия Е-1994, № 065600, рег. № 3145-2/20.06.1994 г., издадено от ОУ „Васил Левски” с.Ленково, община Гулянци, област Плевен, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, както следва:

1. На 22.08.2014 г. в гр.Левски, пред М.Д.М. – служител РУ-Левски при ОД на МВР-П., съзнателно се ползвал от неистински официален документ за завършено образование – свидетелство за основно образование, серия Е-1994, № 065600, рег. № 3145-2/20.06.1994 г., издадено от ОУ „Васил Левски” с.Ленково, община Гулянци, област Плевен;

2. На 09.09.2014 г. в гр.Левски, пред Й.А.Б. – служител ПГ по „Транспорт и лека промишленост” гр.Л., съзнателно се ползвал от неистински официален документ за завършено образование – свидетелство за основно образование, серия Е-1994, № 065600, рег. № 3145-2/20.06.1994г., издадено от ОУ „Васил Левски” с.Ленково, община Гулянци, област Плевен;

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от С.З.П., ЕГН **********. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.316, във връзка с чл.308, ал.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.26, ал.1 от НК на Република България.

 

За извършеното престъпление на С.З.П., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.316, във връзка с чл.308, ал.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.26, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б” от НК, във връзка с чл.42а, ал.2, т.1 и т.2 от НК, ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА, при периодичност за явяване и подписване на С.З.П. пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 106,15 лв. СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на подсъдимия С.З.П..

 

ПРОКУРОР:            

(Мая Тончева)         

 

 

ЗАЩИТНИК:               

(адв.М.С.)

 

 

ПОДСЪДИМ: 

(С.З.П.)

        

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 551/2017г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-110/2017 г. по описа на ОД на МВР гр.Плевен, пр.пр. № 900/2017 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, С.З.П., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. ***.

         ОТМЕНЯ взетата по отношение на С.З.П. мярка за неотклонение „Подписка”.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 551/2017 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: