ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   15.01._ 2018 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _петнадесети януари_ 2018 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_19  по описа  за _2018_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в   10.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  районен прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ Т.Е.Т. – лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат С.Х. от Плевенска АК, назначена като служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство. 

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Х. – Запозната съм с материалите по делото и съм съгласна да поема защитата и в съдебното производство. Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат Х. да ме защитава.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на подсъдимия в настоящото съдебно производство адвокат С.Х. от Плевенска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на подсъдимия Т.Е.Т., ЕГН **********, адвокат С.Х. от Плевенска адвокатска колегия.

 

         СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Т.Е.Т.роден на *** г. в гр.С., с постоянен адрес:***, понастоящем в Затвора гр.Б., с българско гражданство, със средно образование, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ Х. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, моля да бъде одобрено с произтичащите от това законови последици. 

 

ПОДСЪДИМИЯТ Т.Т. – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №19/2018г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-137/2017г. по описа на РУМВР-Белене, пр.пр. №1163/2017г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия Т.Е.Т., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Х. ***, съгласно което:

          Подсъдимият Т.Е.Т., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че:

На 15.09.2017 г., като затворник, който изтърпява наказание Лишаване от свобода по ч.н.д. № 188/2017 г. на РС-Силистра в Затвора гр.Белене, е избягал – не се е завърнал от работен обект „Почистване предпазна дига”.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Т.Е.Т.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.297, ал.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на подсъдимия Т.Е.Т., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.297, ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието.

ПРОКУРОР:                             ЗАЩИТНИК:                              ПОДСЪДИМ:

(Чавдар Мънев)                         (адв.С.Х.)                                      (Т.Е.Т.)

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 19/2018 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-137/2017 г. по описа на РУМВР-Белене, пр.пр. № 1163/2017 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия Т.Е.Т., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Х. ***.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 19/2018 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: