РЕШЕНИЕ

 

гр. Левски, _07.02._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _седми януари_ 2019 г. в състав:

 

                     Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                             Съдебни заседатели:

                                                   Членове:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова а.н. дело № ­­_412_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Производството е по реда на чл. 59 и следващите от ЗАНН.

          В районен съд Левски е постъпила жалба от М.г.А. ***18 г. на Началник ОД МВР П. Твърди се, че обжалваното НП е незаконосъобразно и моли съда да го отмени. Жалбоподателя е заявил, че не е извършил административното нарушение, за което е издадено НП.

За ответника – редовно призован – представител не се явява. В писмото, с което е окомплектована преписката е направено искане жалбата да бъде оставена без последствие и да бъде потвърдено наложеното наказание.

          Съдът, като прецени събраните по делото доказателства, приема за установено следното:

          Жалбата е подадена в срока по чл. 59 от ЗАНН, поради което, същата се явява допустима. Разгледана по същество, жалбата се явява неоснователна.

          Видно от представения АУАН от 26.09.2018 г. е, че същия е съставен против жалбоподателя  за това, че на 29.07.2018 г. в 09.00 часа в Община Л., на третокласен път 3002, като водач и собственик на мотоциклет ******** с регистрационен номер *******, е установено, че не е представил МПС-то на годишен технически преглед.

          В акта е отразено, че нарушителя е отказал да подпише акта и отказът му е удостоверен с подписа на един свидетел.

          Представено е и обжалваното НП, от което се установява, че за установеното с акта нарушение е наложено административно наказание на основание чл. 181 т.1 от ЗДП глоба в размер на 50 лв.

В съдебно заседание са разпитан в качеството на свидетели К.П., Д.Д.  и П.К. от показанията, на които се установяват обстоятелствата отразени в акта. Свидетелите дават подробни показания. Същите не са заинтересовани по какъвто и да било начин от изхода на делото и при установяване на нарушението и съставяне на акта са изпълнявали служебните си задължения. Показанията им са без противоречия, подробни и внасящи пълна яснота относно фактите и случая.

          При съставянето на акта за установяване на административното нарушение и при издаването на наказателното постановление няма допуснати нарушения на  процесуални правила, които да опорочават съответният акт. Извършеното нарушение е установено по един несъмнен и категоричен начин, за което е наложено съответното административно наказание. Както в акта, така и в НП са посочени конкретно и ясно фактите установено при съставяне на акта.

Предвид всички събрани по делото доказателства, съдът приема, че извършеното нарушение е установено по един несъмнен и категоричен начин. По делото, въпреки твърдението на жалбоподателя, че не е извършил вмененото му нарушение, не са представени каквито и да било доказателства от жалбоподателя да е предоставил мотоциклета на годишен технически преглед и съответно за това да са издадени необходимите документи. При това положение, съдът приема, че посоченото в акта нарушение е извършено, а съставеният акт и издаденото въз основа на него наказателно постановление са правилни и законосъобразни.

          Воден от горното, съдът

                                                  Р Е Ш И :

          НА основание чл. 63 от ЗАНН ПОТВЪРЖДАВА изцяло НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 18-0938-003954 от 07.08.2018 г. на Началник сектор към ОД МВР П., СЕКТОР ПЪТНА ПОЛИЦИЯ П., с което на М.Г.А. ***, ЕГН ********** е наложено административно наказание глоба в размер на 50 лв. на основание чл. 181 т.1 от ЗДП за нарушение установено на 29.07.2018 г. с АУАН  с № Д957431/29.07.2018 г., като ЗАКОНОСЪОБРАЗНО.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на касационно обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД в 14-дневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

 

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: