П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   10.01.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски, на  десети януари  две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    Съдебни заседатели: Л.А.

                                                                Н.Л.

 

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора  Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  384  по описа за  2018 г., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Р.Д., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, пенсионер, неосъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН

в това, че на 15.07.2018г., в гр.Белене, на площад „България”, извършил действия с цел да възбуди полово желание, без съвкупление по отношение на лице ненавършило 14 – годишна възраст - спрямо малолетната М.Т.Г., ЕГН ********** от с.гр., като я опипал (стиснал няколко пъти) по вътрешната страна на дясното бедро и й казал „айде да ме цункаш”, поради което и на основание чл. 149, ал.1, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок  от ОСЕМНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл. 58а, ал.1 от НК НАМАЛЯВА така наложеното на С.Р.Д. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия С.Р.Д. да заплати направените деловодни разноски по досъдебното производство в размер на 656.88 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                              2.