ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   16.01._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _шестнадесети януари_ 2019 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_11  по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  10.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  районен прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ В.П.Т. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат С.Х. ***, назначена като служебен защитник на обвиняемия на досъдебното производство.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласна съм адвокат Х. да ме защитава.

АДВОКАТ Х. – Запозната съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

        Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на обвиняемия в настоящото съдебно производство адвокат С.Х. от Плевенска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

        НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на обвиняемия В. П.Т., ЕГН **********, адвокат С.Х. от Плевенска адвокатска колегия.

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

В.П.Т. – роден на *** г. в гр.София, с постоянен адрес:***, с настоящ адрес: ***, с българско гражданство, със средно специално образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено, с произтичащите от това законови последици. Уточнявам, че в представеното споразумение е допусната техническа грешка, при изписване законовата разпоредба, на основание на която се налага наказанието, като следва изписаният чл.54, ал.1 от НК – да се чете – чл.55, ал.1 от НК. Следва да се допълни споразумението и със следния текст: на основание чл.67, ал.2 от НК възлага възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Белене, отговарящ за района по местоживеенето му. Следва при вписване на споразумението и неговото одобряване, съдът да не се произнася по веществените доказателства в настоящото производство, тъй като по същите веществени доказателства предстои произнасяне по н.о.х.д. №10/2019 г. по описа на РС-Левски, което е насрочено след настоящото по отношение на друг обвиняем.

АДВОКАТ Х. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски. Така е. Допусната е техническа грешка, да се чете чл.55, ал.1 от НК. Съгласни сме да се допълни споразумението с посоченото от прокурора. Моля да се одобри споразумението. Съгласни сме съдът да не се произнася по веществените доказателства, тъй като за тях предстои произнасяне по друго дело.  

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред. Съгласен съм с поправката на допуснатата в споразумението техническа грешка. Съгласен съм да бъде допълнено споразумението, което съм подписал с казаното от прокурора. Съгласен съм с казаното от адвоката за веществените доказателства.  

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №11/2019г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-110/2018 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. №1006/2018 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия В.П.Т., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Х. от Плевенска АК, съгласно което:

Обвиняемият В.П.Т., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден на месец септември 2018 г. придобил и до 25.10.2018 г. държал в с.Деков община Белене, като на 25.10.2018 г. в с.Деков, община Белене предал другиму – на лицето Ю.С.А. (живущ ***), огнестрелно оръжие – самоделно изработено устройство, пригодено за стрелба с патрони 12 калибър (тръба с дължина 742 мм, както и тръба с дължина 33,3 см и външен диаметър 33 мм с резба в единия край и с навита гайка тип „тапа”, а в нея метална втулка с изпъкнала част в средата й) и шест броя боеприпаси – стандартни ловни патрони 12 калибър, снаряден със сачми размер „00”, фабрично италианско производство, предназначени за стрелба с гладкоцевни оръжия от същия калибър, без да има за това надлежно разрешение по ЗОБВВПИ.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от В.П.Т., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.339, ал.1 от НК на Република България.

За извършеното престъпление на В.П.Т., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.339, ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Белене, отговарящ за района по местоживеенето му.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 56,91 лв. – за извършена съдебно-балистична експертиза и в размер на 30,71 лв. – за извършена дактилоскопна експертиза – СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на обвиняемия В.П.Т..

 

 

ПРОКУРОР:           

(Чавдар Мънев)             

 

ЗАЩИТНИК:                  

(адв.С.Х.)

 

ОБВИНЯЕМ:  

(В.П.Т.)

        Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

        НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 11/2019 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-110/2018 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. № 1006/2018 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия В.П.Т., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Х. от Плевенска АК.

        НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 11/2019 г. по описа на РС-Левски.

        ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:             ПРЕДСЕДАТЕЛ: