ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _01.03. 2019 г.

 

Районен съд – Левски в публичното съдебно заседание на _първи март  2019 г.  в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 63, по описа за 2019 г.  докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _10.00_ часа се явиха:

 

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ОБВИНЯЕМИЯТ С.С.Б. – явява се лично и с адв.А.А. с пълномощно към досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.А. – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

         

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

С.С.Б. – роден на *** ***, с постоянен адрес ***, и с настоящ адрес ***, българин, с българско гражданство, със средно образование, женен, пенсионер по болест, неосъждан, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи и няма да соча нови доказателства. Нямам искане по хода на съдебното следствие.

АДВ.А. – Не правим отводи на състава на съда и съдебния секретар. Сключили сме споразумение с представителя на РП и моля да го одобрите.

ОБВИНЯЕМИЯТ - Не правя отводи, нямам искания.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържание на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д. №63/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство № ЗМ-16/2019г. на РУ - Левски, пр.пр. №63/2019г. по описа на РП – Левски, между РП-Левски, обвиняемият С.С.Б., ЕГН ********** и защитника му адв.А.А. от Разградска АК, съгласно което:

 

Обвиняемият С.С.Б., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 29.01.2019 г., в с.О., в жилищен дом, находящ се на ул. ***, без има надлежно разрешение, държал гладкоцевна ловна пушка 12 калибър, марка „***”, модел” ***”, с фабр. №***,  представляваща огнестрелно оръжие, съгласно чл.4, ал.2 от ЗОБВВПИ.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия С.С.Б.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.339, ал.1 НК

За извършеното престъпление на С.С.Б., ЕГН ********** се налага наказание при условията на чл.339, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на обвиняемия С.С.Б., ЕГН **********, през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУМВР – Левски, отговарящ за района на местоживеене на обвиняемото лице.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

На основание чл.189, ал.3 от НПК направените разноски по делото на досъдебното производство за изготвяне на балистична и допълнителна балистична експертиза в размер на 120.68 лева се възлагат на обвиняемия С.С.Б., ЕГН **********.

         

На основание чл.53, ал.2, б.”а” от НК, веществените доказателства: 1 бр. ловна пушка „***”, модел” ***”, 12 калибър, с фабр. №***, намираща се на съхранение при инспектор Служба КОС при РУ – ***, след влизане в сила на споразумението се отнема в полза на държавата.

 

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                   ОБВИНЯЕМ:                 (М.Тончева)                   (адв.А.)                 (С.Б.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.   Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

         

НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №63/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство № ЗМ-16/2019г. на РУ - Левски, пр.пр. №63/2019г. по описа на РП – Левски, между РП-Левски, обвиняемия С.С.Б., ЕГН ********** и защитника му адв.А.А. от Разградска АК споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д. №63/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство № ЗМ-16/2019г. на РУ - Левски, пр.пр. №63/2019г. по описа на РП – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.20 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: