ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _26.02. 2019 г.

 

Районен съд – Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести февруари 2019 г.  в състав:

 

     Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                     Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 70 по описа за 2019 г.  докладвано от съдия _Николаева.

На именното повикване в _11.30_ часа се явиха:

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯ Н.В.Н. – явява се лично и с  адв.Е.Р. от ПлАК, назначена за служебен защитник на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.Е.Р. – Да се даде ход на делото. Запозната съм с материалите по делото и съм готова да поема защитата.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з. Следва да бъде назначен определеният в хода на досъдебното производство адвокат Е.Р., за защитник на подсъдимия Н.В.Н. в настоящото производство.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

НАЗНАЧАВА на основание 382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимия Н.В.Н. – адв.Е.Р. от ПлАК.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Н.В.Н. – роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи и няма да соча нови доказателства. Нямам искане по хода на съдебното следствие.

АДВ. Р. – Не правя отводи. Нямаме искания.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, поддържам това, което каза адвокатът ми.

 

ПРОКУРОРЪТ Постигнали сме споразумение, съдържанието на което моля да впишете в съдебния протокол, като допълните диспозитива по следния начин – след стойността 160,00 лева с израза „от владението на собственика А.П. А.”.

АДВ.Р. Ув. г-жо председател, не възразявам срещу искането на прокурора. Видно е от досъдебното производство, че диспозитива е съдържал допълнението, което прокурора иска да бъде добавено и към споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред. Не възразявам да се добави в диспозитива на споразумението това, което прокурора предложи.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение следва да бъде допълнено с направеното от прокурора уточнение, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол окончателното съдържание на споразумение постигнато по н.о.х.д. №70/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство ЗМ №256/2018г. на РУ - Левски, пр.пр. №1150/2018г. по описа на РП – Левски, между РП-Левски, подсъдимия Н.В.Н., ЕГН ********** и защитника му  адв.Е.Р. от ПлАК, съгласно което:

           

Подсъдимия Н.В.Н., ЕГН ********** се признава за ВИНОВЕН в това, че: за времето от 03.12.2018г. до 04.12.2018г. в гр.Л., от приемо-консултативен кабинет в АГ отделение при „***” ЕООД гр.Л. отнел чужда движима вещ 1 бр. лаптоп марка „**” модел ***, със сериен *** с батерия, без зарядно устройство, на стойност 160,00 лева, от владението на собственика А. П. А., ЕГН:********** ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатата вещ е върната.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемия Н.В.Н.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.197, т.1, вр. с чл.194, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на Н.В.Н., ЕГН ********** се налага наказание на основание чл.197, т.1, вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК, ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- чл.42а, ал.2, т.1 - задължителна регистрация по настоящ адрес:*** за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА,  при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице два пъти седмично;

- чл.42а, ал.2, т.2 - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

 

Причинените имуществени вреди от престъплението са възстановени.

          По делото с протокол е предаден доброволно 1 бр. лаптоп марка ***” модел ***, със сериен № *** с батерия, без зарядно устройство, който е върнат на собственика, чрез съставяне на разписка.

 

Направените разноски по делото: 50,40 лв. за възнаграждение за вещо лице по назначена съдебно – оценителна експертиза на основание чл.189, ал.3 от НПК се възлагат на подсъдимия Н.В.Н..

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:               ПОДСЪДИМ:

(Ч.Мънев)                    (адв.Е.Р.)            (Н.Н.)

 

ПРОКУРОРЪТ Ув. г-жо председател, моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ. Р. – Моля да одобрите споразумение, което сме постигнали с РП. Същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ – Моля да одобрите постигнатото споразумение.

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение с внесеното в дн.с.з. допълнение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №70/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство ЗМ №256/2018г. на РУ - Левски, пр.пр. №1150/2018г. по описа на РП – Левски, между РП-Левски, подсъдимия Н.В.Н., ЕГН ********** и защитника му  адв.Е.Р. от ПлАК.

          ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №70/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство ЗМ №256/2018г. на РУ - Левски, пр.пр. №1150/2018г. по описа на РП – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 11.45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: