Р Е Ш Е Н И Е

гр. Левски, 17.12.2019г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на седемнадесети декември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Мая Тончева, като  разгледа докладваното от съдия Николаева АНД №393 описа за 2019 год. и на основание данните по делото и закона,

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия С.А.С.,  роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, с българско гражданство, със средно-специално образование, работи като управител на „С.А. 2017” ЕООД, разведен, неосъждан, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 03.07.2019 г. в землището на с.Асеновци, общ.Левски, в съучастие като извършител с А.С.С., ЕГН:********** ***, с товарен автомобил „***” рег.№ ***, добил и извозил от горски фонд – 3 (три) пространствени кубични метра церови дърва и 1 (един) пространствен кубичен метър дъбови дърва на обща стойност 340,00 (триста и четиридесет) лева, като нанесената щета на горския фонд възлиза на 100 (сто) лева, общата стойност на нанесената щета е в размер на 440,00 (четиристотин и четиридесет) лева, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание 235, ал.6, във връзка с ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1300 /хиляда и триста/ лева.

ПРИЗНАВА обвиняемия А.С.С., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, с българско гражданство, със средно-специално образование, пенсионер, женен, неосъждан, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 03.07.2019 г. в землището на с.Асеновци, общ.Левски, в съучастие като извършител със С.А.С., ЕГН:********** ***, с товарен автомобил „***” рег.№ ***, добил и извозил от горски фонд – 3 (три) пространствени кубични метра церови дърва и 1 (един) пространствен кубичен метър дъбови дърва на обща стойност 340,00 (триста и четиридесет) лева, като нанесената щета на горския фонд възлиза на 100 (сто) лева, общата стойност на нанесената щета е в размер на 440,00 (четиристотин и четиридесет) лева, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.235, ал.6, във връзка с ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1300 /хиляда и триста/ лева.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК обвиняемия С.А.С., със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 50,40 лева за изготвена лесотехническа експертиза.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК  обвиняемия А.С.С., със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 50,40 лева за изготвена лесотехническа експертиза.

ОТНЕМА на основание чл.235, ал.7 от НК предмета на престъплението: 3 (три) пространствени кубични метра церови дърва и 1 (един) пространствен кубичен метър дъбови дърва нарязани на 0.90 м. – 1 м., иззети с АУАН №924/2019 г. и оставени за отговорно пазене с разписка л.76 от ДП на горски инспектор при РДГ – Ловеч.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – 1 бр. чукче с дървена дръжка, с надпис на тъпата част НУГ-0021; 1 бр. тампон напоен със зелено мастило; 1 бр. шише с надпис Huhuaq; 1 бр. шише със зелена капачка с надпис Donau; 1 бр. тампон напоен със зелено мастило; 1 бр. кутийка с находящо се в нея шише Horse ДА СЕ ВЪРНАТ на собственика Х. Г.Г., ЕГН:**********.

НА ОСНОВАНИЕ чл.379 от НПК, във вр. с чл.20, ал.4 от ЗАНН товарен автомобил „***” рег.№ ***, иззет с АУАН №924/2019 г. и оставен за отговорно пазене с разписка л.76 от ДП на горски инспектор при РДГ – Ловеч, ДА СЕ ВЪРНЕ на собственика С.А.С., ЕГН:**********.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред Плевенски окръжен съд в 15 – дневен срок от днес.

На основание чл.310, ал.2, вр. чл.308, ал.1 от НПК съдът ОБЯВЯВА на страните, че мотивите ще бъдат изготвени в 15-дневен срок от днес.

                                          

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: