П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _03.02._ 2020 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _трети февруари _ две хиляди и двадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря Янка Димитрова, в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__384_ по описа за  2019 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Й.А., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, без образование, неграмотен, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 26.06.2019 г., в землището на с.Асеновци, община Левски, област Плевен, в съучастие като съизвършител с П.Т.Д., ЕГН **********,***, без редовно писмено позволително, извършил сеч и извозил от горския фонд с конска каруца 2 пр.куб.м. церови дърва за огрев, на стойност 170 лв., като щетата, нанесена на горския фонд е в размер на 50 лева, като случаят е маловажен  – престъпление по чл.235, ал.6, във връзка с ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.78а от НК ГО ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му НАЛАГА административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ПРИЗНАВА подсъдимия П.Т.Д., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, без образование, неграмотен, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 26.06.2019 г., в землището на с.Асеновци, община Левски, област Плевен, в съучастие като съизвършител с Г.Й.А., ЕГН **********,***, без редовно писмено позволително, извършил сеч и извозил от горския фонд с конска каруца 2 пр.куб.м. церови дърва за огрев, на стойност 170 лв., като щетата, нанесена на горския фонд е в размер на 50 лева, като случаят е маловажен – престъпление по чл.235, ал.6, във връзка с ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.78а от НК ГО ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му НАЛАГА административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

Вещественото доказателство 1 брой верижно моторен трион, без номер на двигателя, оставен на отговорно пазене на служител при РДГ-Ловеч, иззет с акт № 907/2019 г. по регистъра на РДГ-Ловеч – се отнема в полза на държавата.

Вещественото доказателство 1 брой конска каруца, собственост на П.Т.Д. *** – оставена за отговорно пазене на П.Т.Д. и иззета с акт № 906/2019 г. по регистъра на РДГ-Ловеч – се отнема в полза на държавата.

Вещественото доказателство 1 брой конска каруца, собственост на Г.Й.А. *** – оставена за отговорно пазене на Г.Й.А. и иззета с акт № 907/2019 г. по регистъра на РДГ-Ловеч – се отнема в полза на държавата.

ОСЪЖДА Г.Й.А. и П.Т.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплатят направените деловодни разноски в размер на 84 лв. платими по сметка на ОДМВР-Плевен.

        ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: