ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   24.02._ 2020 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и четвърти февруари_ 2020 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_47  по описа  за _2020_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  9.55_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ПЛЕВЕН – явява се  прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ И.А.М. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат В.П. ***, назначен като служебен защитник на обвиняемия на досъдебното производство. 

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ И.А.М. – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат П. да ме защитава.

АДВОКАТ П. – Запознат съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата на обвиняемия И.А.М.. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на обвиняемия в настоящото съдебно производство адвокат В.П. от Плевенска АК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на обвиняемия И.А.М., ЕГН **********, адвокат В.П. от Плевенска адвокатска колегия.

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

И.А.М. – роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, без образование, неграмотен, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ П. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Плевен. Моля да се одобри споразумението.   

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №47/2020г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-4/2020 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. №181/2020 г. по описа на РП-Плевен) между Районна прокуратура гр.Плевен, обвиняемия И.А.М., ЕГН **********, и защитника му адвокат В.П. от Плевенска АК, съгласно което:

Обвиняемият И.А.М., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че за периода от неустановена дата до 08.01.2020 г. включително, при условията на повторност, в с.Обнова, община Левски, област Плевен, в дом, находящ се на ул.„Георги Бенковски” № 13, посредством ел.проводник тип СВТ 2х2 кв.мм, подвързан в единия си край към оголени жила на рекордоман (захранващи проводници от уличната инсталация) в района на подпокривно помещение на основната сграда и  в другия си край подвързан към битовата ел.инсталация, с което сам е осъществил неправомерно присъединяване към уличната електроразпределителна система в с.Обнова, Община Левски, собственост на „ЧЕЗ Разпределение България” ЕАД гр.София, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от И.А.М., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234в, ал.2, във връзка с ал.1 от НК на Република България.

 

Причинените с деянието имуществени вреди са несъставомерни.

 

За извършеното престъпление на И.А.М., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.234в, ал.2, във връзка с ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето му.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК на И.А.М., не се налага предвиденото по-леко наказание глоба в разпоредбата на чл.234в, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. 

         Разноските по делото в размер на 73,20 лева – за изготвената съдебно-техническа експертиза – се възлагат за заплащане на обвиняемия И.А.М..

Веществените доказателства – вещите, които принадлежат на обвиняемия и са послужили за извършване на престъплението – 1 брой бял книжен чувал със съдържащ се в него кабел с бяла изолация, с два проводника и дължина 16 м. (иззети с протокол за оглед на местопроизшествие от 08.01.2020 г.) – на основание чл.53, ал.1, б.„а” от НК – се отнемат в полза на държавата и след влизане в сила на споразумението да се унищожат.

 

 

ПРОКУРОР:            

(Чавдар Мънев)               

 

ЗАЩИТНИК:               

(адвокат В.П.)

 

ОБВИНЯЕМ:  

(И.А.М.)

 

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 47/2020 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 4/2020 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. № 181/2020 г. по описа на РП-Плевен) между Районна прокуратура гр.Плевен, обвиняемия И.А.М., ЕГН **********, и защитника му адвокат В.П. от Плевенска АК.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 47/2020 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.10 часа.

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: